Aug 25, 2005

Kungens krock med rättsmedvetandet

Läser nu i kväll att Carl-Gustaf Bernadotte har varit inblandad i en trafikolycka. Jag hoppas att han och andra inte blev skadade. Vad jag däremot hoppas blev skadat är den devota inställningen till kungahuset. Hur kan vi i ett modernt samhälle anse det rimligt att en person ska födas till att slippa nykterhetskontroller i trafiken? Varför ska någon kunna födas till att inte kunna bli förhörd av polisen? Vari finns rimligheten i ett statsskick där en vanlig människa av kött och blod ska behandlas på ett annat sätt än du och jag för att han föddes först av föräldrar som hette Bernadotte i efternamn?

Om Carl-Gustaf har något hyfs i kroppen så åker han till polisen och lämnar blodprov bums. Skulle vara kul att se om det var blått. Är det det, tar jag tillbaka ovanstående.

Bloggar etiketter:

1 Response

  1. fredrik skriver:

    CG föddes inte ens först. Han har ju ett helt gäng äldre systrar. Han är en i en lång (nåja) rad av Bernadottare som fötts först med snopp. Det tycker jag är en god grund till att han kan köra rattfull, eller råna en bank, eller köra in ett plan i Hötorgsskraporna utan laga påföljd. Not.