Jag mötte Europas bloggare på Tranan

Bloggöl på Tranan utlystes av Stefan Geens och jag tänkte att det väl var på tiden att jag släpade iväg mig själv på en så’n sorts öl. (Ja oj, vad det tar emot att dricka pilsner…) Den första jag träffade på var den urtrevlige och glade folkbildaren Bengt, han berättade om sitt viktiga projekt att vidga e-learning till något globalt. Han trodde, med viss rätt vågar jag påstå, att detta kan bli en intressant exportvara.

Bengt å jag lämnade resturangdelen för att ta oss ner till baren där vi mötte Stefan och David. David Weman är initiativtagare till den paneuropeiska bloggen ”A Fistful of Euros”. Den bloggen var en helt ny bekantskap för mig, men en rolig sådan. Det är verkligen intressant med en blogg vars europeiska perspektiv inte inskränker sig till EU.

Det visade sig att Fistful-gänget som består av bloggare från hela Europa hade haft träff i Stockholm över helgen och efter en stund anslöt Tobias Schwartz från Tyskland. Här hade vi nu alltså Stefan från Belgien och Tobias från Tyskland. Det kändes redan internationellt, men det skulle accelerera.

Nästa gäng att ansluta var emmellertid helt svenska. Det var Jörgen Modin – som senare kom att spela en viktig social roll – systemvetare med skånsk accent men med hjärtat i Stockholm. Jörgen hade en genuin interneterfarenhet och har en ambitiös ny blogg som varit igång några veckor. Med honom kom också Jon Åslund. Jons blogg är också ny för mig och en rolig bekantskap. Ändå var det något som saknades vid det här laget. Förlåt min tragiska heterosexuella normativa läggning, men var var brudarna?

Jo, som ett efterlängtat regn efter månader av torka kom hon, Hanneke. Hanneke är en erfaren bloggare från Nederländerna som bloggar från Sverige fast mestadels på engelska. Hon är aktivt kristen och hon var en fröjd att prata med.

Efter Hanneke dök Patrick Strang upp. Patrick har en blogg som jag brukar besöka lite oftare – Suburbia. Tyvärr, eller hur man ska säga, hann jag inte växla så många ord med Patrick innan Jenny dök upp med två vänninnor. En vän från Tyskland och en från Tjeckien. Det var här Jörgens sociala talanger verkligen kom till användning. Det visade sig att han talade tyska. En utmärkt kunskap denna kväll.

Liten bloggölstatistik
Antal besökare: 12
Kvinnlig andel: 33 %
Andel utlandsfödda: 42 %
Ölpris: 20 % för högt
Miljö: 67 % lagom pubstökigt
Samtalsämnen: 56 % bloggnörderi

Bloggar etiketter:

11 Responses

 1. Bengt skriver:

  Magnus: Jag kan berätta att en fd bloggare med dignitet strosade in från ett boksläpp. Per Gudmunsson dök upp sent om cider. Lika om sig och kring sig som vanligt.

 2. Patrick skriver:

  ”Ölpris: 20 % för högt”
  Moms kallas det ;)

  Trevligt att sätta ett ansikte på lite fler bloggar och hitta några helt nya bloggar att prenumerera på…

 3. Jon Åslund skriver:

  Vi såg ju Fredrik Virtanen också. Fast han var inte med vid det runda bordet, som helt saknade hörn.

 4. Bloggöl

  Vi kommer ändå att ha bloggölet måndag, även om Erik är lite bloggsjukskriven. Åtminstone Jenny och jag ska vara på Tranans bar kl….

 5. Jenny skriver:

  Rättning: båda var från Tjeckien ;-)

  Och jag måste få klaga lite: försökte just skriva mitt första inlägg sen juni, och inte nog med att MT har ändrat utseende helt och hållet – det raderade dessutom hela mitt inlägg innan jag hade hunnit publicera det! Så nu blir det inget skrivet för jag orkar inte mer idag.

  Nog klagat – trevligt att vi fick vara med fast vi inte bloggar som er andra!

 6. En till Jenny skriver:

  Man vet att man inte har bloggat på länge…

  …när man är överlycklig över att minnas adressen till login-sidan…när man är lika lycklig över att minnas sitt lösenord…när MT ser helt annorlunda ut än förra gången man använde de…

 7. Jörgen Modin skriver:

  Det var trevligt. Fantastiskt minne du har. Alltid bra med procensatserna på slutet så man vet hur roligt man haft! :-)

 8. fredrik skriver:

  ”Samtalsämnen: 56 % bloggnörderi”

  Är inte det lite som författare som diskuterar bokpressar… Jag är skeptisk.

 9. Magnus skriver:

  Även författare som diskuterar bokpressar kan ha trevligt. Å förresten, vad är det för fel på bokpressar?

 10. Bengt skriver:

  Fredrik: Kom och upplev själv. Det är nog så att det är ju det gemensamma intresset, men det är långt ifrån allt som avhandlas på bloggöl.

  Jag pratade kokkaffe med Hanneke. Vi avhandlade öl från Belgien det brukar talas vitt och brett om ditt och datt på bloggträffar…

 11. Hanneke skriver:

  Och jag trodde att jag skulle kunna använda bloggölen för att utveckla min svenska…det blev otroligt bryttnad tyska och rolig engelska istället.

  Vad behövs säga om samtalsämnen. Det beror ju helt pa vad man än förväntar sig eller vad malet med bloggölen är. Eftersom sista inte rikigt finns, hade jag inga förväntningar och da blir det alltid skönt. Tack för en intressant kväll!