Billström ute ur bilden

[UPPDATERAD] Ryktena tar allt fastare form om de socialdemokratiska oppositionsborgarråden i Stockholm och Annika Billström kommer inte att vara en utav dem. Istället kommer hon ersättas av Carin Jämtin, avgången biståndsminister.

Styrelsen för socialdemokraterna i Stockholm bordlade igår frågan om oppositionsborgarråd med hänvisning till att det är oklart om socialdemokraterna får två eller tre borgarråd. Men entydiga rykten gör gällande att det blir Carin Jämtin som kommer axla bördan att driva oppositionen i stadshuset. Brevid sig kommer hon ha det före detta kultur- och personalborgarrådet Roger Mogert. Ett eventuellt tredje namn är oklart och fortfarande cirkulerar det en mängd namn. Bland dessa återfinns förre jämställdhetsministern Jens Orback, det avgående integrationsborgarrådet Teres Lindberg, förre riksdagsmannen Joe Frans, Karin Wanngård, ordförande i fastighets- och saluhallsnämnden och Abdo Goriya, ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.

[UPPDATERING 2006-10-10 19:30] Styrelsemötet är avslutat och som väntat blev det Carin Jämtin och Roger Mogert som föreslås till oppositionsborgarråd med Jämtin som gruppledare. Det blev inget tredje namn då vänstern och miljöpartiet gått samman i valteknisk samverkan för att knipa det tredje borgarrådet. Men helt avgjord är inte frågan. I morgon sammanträder arbetarekommunens representantskap och det viskas om att det blir strid och voteringar.

[tags]Stockholm, Politik, Annika Billström, Carin Jämtin, borgarråd, opposition, stockholms arbetarekommun[/tags] Inlägget pingat hos intressant.se

Bloggar etiketter: ,

2 Responses

  1. jimmy skriver:

    Lite synd att Jämtin hamnade där. Jag hade hoppats på henne som partiledarkandidat, men trodde inte hon skulle bli vald. Synd att jag hade rätt.

  2. Gubbväldet bland SAP:s talesmän är bastant – varför skulle en f d kvinnlig biståndsminister som brinner för internationell solidaritet få vara talesman för en socialdemokrati som väljer en i o f s kunnig man med högerförskjutning som bekymrar sig mer om närområdet och riksdagen än om Palestina? SAP är inte värdigt Jämtin, hon borde (som så många andra kompetenta självständiga människor i SAP gjort) lämna partiapparaten och söka sig vidare ut i världen.