Partiledare i melodifestivalen

Opinionsinstitutet SKOP ställer den mycket relevanta och viktiga frågan: ”Om du blev bjuden på fest. Skulle du då ha trevligast och roligast om du satt vid samma bord som Fredrik Reinfeldt eller som Mona Sahlin?” Det är precis den typen av frågor som fokuserar på det viktiga innehållet i politiken och inte förskjuter debatten till ytlighet som politikens färdriktning eller värderingar. Sahlin anses av svenska folket som i särklass trevligast och börsen har som följd av detta fallit med dryga 2 procent under dagen.

Man tycker ju att opinionsinstituten emellertid inte granskar de verkligt viktiga frågorna som svenska folket vill ha svar på om sina politiker. Därför har vi här på Magnus tankar tagit fram en lista som det är fritt för vilket opinionsinstitut som heslt att bara norpa ifrån.

 • Vilken partiledare är snyggast?
 • Till vilken partiledare skulle du kunna tänka dig att lämna dina barn?
 • Vilken partiledare vill du helst ska utföra ”hushållnära tjänster” hemma hos dig?
 • Du är lagledare i fotboll, vilken partiledare väljer du först till ditt lag?

Och sist men inte minst:

Vilken partiledare tror du har störst chans i melodifestivalen 2008?

{democracy:5}

[tags]politik, demokrati, opinionsundersökningar, partiledare[/tags]

Bloggar etiketter:

7 Responses

 1. Torgny skriver:

  Fast visst är det väl en grav orättvisa att miljöpartiet får starta med två deltagare i melodifestivalen???

 2. Magnus skriver:

  Ser man det blockmässigt så skulle det ju annars bli fyra startande för di blåe och bara tre för di röde.

 3. Tallen skriver:

  Ja, eller att miljöpartisterna tvingas splitta dela på sina röster så egentligen borde vi få två röster…

 4. Johan skriver:

  Jag har ju själv jobbat på SKOP och själv ställt den frågan, fast då under valrörelsen på tiden GP själv var partiledare. När han ställdes mot Reinfeldt var den sistnämnde betydligt mer populär. Vi talar om kanske 90-10 i Reinfeldts favör. Tänkvärt.

 5. John Sandström skriver:

  Kan inte Hillevi Larsson få hoppa in som suppleant för Mona?

 6. Kerstin skriver:

  Magnus frågar bl.a:
  Vilken partiledare vill du helst ska utföra “hushållnära tjänster” hemma hos dig?

  Jag är förstås mån om kvaliteten på städningen hemma så avgjort Reinfeldt. Han har ju ihärdgit och intensivt deklarerat att han är såååå bra på att dammsuga och städa. Eftersom han aldrig syns till i politiken antar jag att han är för upptagen med dylika sysslor hemma för att ha tid med politik dessutom.

 7. Göran skriver:

  Kerstin,
  Jag håller med dig. Din motivering är dock helt uppåt väggarna. Mona är ju känd som en slarver, och det går säkert igen i allt hon tar sig för. Fredik däremot verkar vilja ha ordning och reda kring sig.