Varning för googleannons om kreditvärdighet

[UPPDATERAD] När jag i godan ro surfade runt bland sveriges bloggar, bland annat hos herr Gudmundson, stötte jag vid några tillfällen på den här annonsen. (OBS! Den funkar inte här och lika bra är det.)

notara-adsense-annons.jpg

Låter ju kul och intressant som information så här efter julhandeln. Men klicka inte vad du än gör!!! Därför att klickar man på annonsen får man efter cirka två veckor en räkning på 299 kronor hemskickad. Det får man reda på om man som jag tittar på den lilla länken i nedre vänstra hörnet.

Där får man också reda på att Notara, som de kallar sig, är ett återförsäljare för ett litet företag som heter Business Check AB. Företaget ägs av Jan-Erik Lennart Windström, född 1946, som bor i Klövedal på Tjörn. Han har miljoninkomst och god kreditvärdighet tack vare de stackare han lurar att betala för tjänster som de trodde var gratis.

Men Notara ägs inte av honom utan av Jens Engelbrekt Hjorthede Sörensen, född 1970, som bor idylliskt på en ö i Fjälkinge strax norr om Bromölla i Skåne. Han har inte alls lika stor inkomst men är inblandad i inte mindre än sex bolag och tjänade runt 400 000 kronor 2007. Inte heller Jens Engelbrekt har några betalningsanmärkningar eftersom han får inkomster från människor han skickar ut fakturor till för något de trodde var gratis.

[tags]internet, bedrägerier, kreditupplysning, reklam, googleannonser, samhälle[/tags]

Bloggar etiketter: , ,

7 Responses

  1. Henrik Hansson skriver:

    ”Därför att klickar man på annonsen får man efter cirka två veckor en räkning på 299 kronor hemskickad”

    Nja, klickar på annonsen OCH fyller i ens personnummer.

  2. Magnus skriver:

    Rätt, men fyller jag i ditt personnummer så får du räkningen.

  3. Christer skriver:

    OSERIÖST FÖRETAG—http://kredit.notara.se—www.notara.se–VARNING!!
    Hej
    Jag har en webbplats med ad-sense annonser. Checkade denna ”Notara” annonsörs länksida genom att kopiera adressen och sedan klicka vidare på deras sida för att se vad dom hade att erhålla. Precis som beskrivits ovan så fick jag hem en faktura. Blev jätteförvånad och förstod inte hur det gick till. Nu efteråt så hittade jag den gråa länken på deras första sida med den “finstilta” texten. Som ansvarig för en webbplats med dessa annonser så blir man riktigt förbannad.
    Åtgärd—>
    *Har filtrerat bort deras annonser på Ad-sence
    * Kontakta Google och fråga hur det kan komma sig att dom inte har stoppat detta oseriösa företag.
    * Skriva ett klagobrev och skicka tillbaka fakturan.
    * Anmäla till KO
    * Anmäla till Konsumentverket.
    OSERIÖST FÖRETAG—http://kredit.notara.se—www.notara.se–VARNING!!
    Mvh
    Christer

  4. lena skriver:

    Hej,

    Jag har också blivit blåst av Jens, Engelbrekt Hjorthede Sörensen. Utan att lyckas har jag letat efter hans mobilnr. Det bästa skulle vara att så många som möjligt beställer på hans personnr. uppger hans mobilnr. i andra ”klicket” så fakturerar han sig själv!

    mvh
    Lena

  5. Christer skriver:

    Hej Magnus
    Ursäkta att jag spamar denna sida :o )
    Fråga: Har du lust att starta upp en namninsamling med fler folk som har blivit lurade/blåsta/besvikna av herr ”Jens Engelbrekt Hjorthede Sörensen, född 1970″.
    Då kan vi stämma honom tillsammans och kanske ta en tur ner till ”Klövedal på Tjörn” för att ”prata” med herrn ifråga.
    Vi lär väl vara ett stort antal som har ett och annat att framföra.

    Vad säger du?
    Mvh
    Christer

  6. Lilla Hjärtat skriver:

    Sävvägen 14 A, 29159 Kristianstad

    Jens Sörensen

    jens.engelbrekt@gmail.com

    Tel 0731591568

    Mobil:0731591568