Jun 25

Paniken i Peking

av i Flygresorna

Egentligen kunde vi berätta om allt strul med Air China redan vid incheckningen. Men så kul är det inte och för övrigt fick en helt fantastisk kvinna i incheckningsdisken oss att glömma de mesta av besvärligheterna med sin gladlynta kompetens och sitt tålamod. Men man kanske borde anat något ändå, en lätt känsla av krypande misstänksamhet.

Planet från Arlanda skulle gå klockan 19:10. Klockan 19:45 var stämningen i gaten inte på topp. Vid det läget började vi inse att det kanske inte skulle bli en dans på rosor i Beijing. Det planerade bytet till Söul-planet skulle ske på en timma och fyrtiofem minuter. Med över en timmes försening kändes det plötsligt mindre möjligt.

Ingen tid kördes in och väl i Beijing hade vi gett upp hoppet om att komma med planet och ännu mindre att det skulle komma fram något bagage till Söul. Men personalen från Air China hetsade oss när vi väl var på väg genom transfern. Det fanns en liten chans att ni hinner, ropade dom. Vi sprang.

Fel.

När vi sprungit någon kilometer till Söulplanet ser vi på flightboarden att vi siktat på planet till den andra Söulflygplatsen, Gimpo. Så det blev till att vända om och nu har två kilometer till rätt gate. Vi sprang.

Blodsmak.

Med andan i halsen kommer vi fram till gaten. Där får vi reda på att planet är ungefär en timme försenat.

Inte jättehärligt, det visade sig vara samma kärra som vi åkt med från Stockholm. Det hade inte gjort något om dom berättat det från början.

Men strunt samma! Vi hann ju.

Tags: , , , ,

Lämna en kommentar