Jul 23

Första dagen tillsammans

av i Söul, Sydkorea 2016

Ellinor vaknade vid sextiden och fick välling. Var på ganska gott humör och låg i sängen och myste. Föräldrarna var dock ganska slut efter en natt på helspänn. Efter någon timmes lek blev hon ledsen och det dröjde en bra stund innan vi insåg att hon nog snarare var hungrig än förtvivlad.  Magnus o Torgny åkte för att lämna tillbaka bilen och Ellinor lekte med sina bröder. Periodvis var hon ledsen och hon accepterade bara att bli tröstad av Stina.

Bilder - 1 (1)Bilder - 2 (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett porträtt av syskonen gjort av Olle. Härligt med farfar för storebröderna!

Efter lunchen somnade hon och sov ett par timmar på Stinas mage. Läggningen blev ganska förtvivlad och Stina kunde inte flytta på sig, för då vaknade hon. På eftermiddagen började alla bli rastlösa och både brorsor, Ellinor och föräldrar drog en lättnadens suck över att Ellinor gladeligen lät sig sättas i bärsele på Stinas mage och gå ut på promenad.

Tog bussen ner till Namdaemun och tittade på porten. Ellinor tittade vant upp i taket och uppmärksammade oss på drakarna. Sen blev det en tur på marknaden, denna gång med fokus på barnkläder. Middag på en liten enkel grillrestaurang tyckte alla var toppen. Buss tillbaka till hotellet, och en mycket förtvivlad dotter som nog hade önskat att dagens utflykt skulle fört henne tillbaka till fosterfamiljen. Kvällen avslutades med en kämpig läggning, möjligen något kortare än kvällen innan.

Bilder - 3 (1) Bilder - 5 (1) Bilder - 4 (1) Bilder - 7 (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är inte alltid så lätt när man vill att barnet ska acceptera båda föräldrarna lika mycket och det inte går. Även när man är förberedd på det tar det ett tag innan roller fördelas och rutiner skapas. Vår lilla dotter har varit väldigt fint anknuten till sin fostermamma och verkar trots allt tycka att Stina är rätt ok, medan Magnus är mer skrämmande. Det är jobbigt både att vara den som väljs ut och den som väljs bort. Och det är också jobbigt att känna vår dotters förtvivlan och saknad över att inte vara med sin fostermamma.

 

Tags: , , , ,

Lämna en kommentar