Jul 15

Fredag i Seoul

av i Söul, Sydkorea 2016

Tyvärr fick vi beskedet på torsdagkvällen när vi redan satt i bilen på väg upp till Seoul att vår lilla dotter fått feber och inte kunde träffa oss på fredagen. Istället blev fredagen en lång sovmorgon med frukost på hotellet, tvätt, uppackning efter bilresean och legobyggande, och sen en shoppingdag, först i Coex mall och sen på Namdaemun market.

Bilder - 1 Bilder - 8

 

 

 

 

 

 

Vi hade för första gången valt att bo i Gangnam så att vi skulle ha nära till SWS, men det blev ju nu inte något SWS-besök. Däremot var det roligt att se att Gangnam mellan de stora gatorna innehöll fina kvarter med bl a villor. Åkte först till coex mall och Hyundai departmentstore, men trivdes inte så bra där, så bytte snabbt sida av stan och åkte till Namdaemun market.

Bilder - 2 Bilder - 3

 

 

 

 

 

 

 

Till Namdaemun-market kom vi lite för sent när mycket redan hade hunnit stänga. Hittade dock en klippmaskin så att de långhåriga killarna skulle kunna bli fina till besöket hos Villes fosterfamilj. Och en superstor pappershandel där vi bl a handlade en presentpåse.

Bilder - 4 Bilder - 9

 

 

 

 

 

 

 

Och när vi var precis lagom hungriga gick vi förbi en jättefin koreansk grillrestaurang och åt jättegod mat, som vanligt. Olle och Ville startade en detektivbyrå och kvällen avslutades med att vi handlade en ny resväska för att rymma alla våra inköp.

Bilder - 6 Bilder - 7

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi konstaterade också att eftersom besöket med Ellinor blev uppskjutet så var bilsemestern slut och restan av resan en storstadssemester. Det känns roligt, även om västra Korea därmed blir lite styvmoderligt behandlat.

Tags: , , ,

Lämna en kommentar