Jul 24

Gyeongbokgung i snabbversion

av i Söul, Sydkorea 2016

I och med att det gått så pass bra att röra sig på stan passade vi på att besöka Gyeongbukgung, det stora kungliga palatset, på söndagen. Ellinor trivs i bärselen och det känns som ett bra sätt att lära känna varandra, utan alltför mycket press på henne att leka och skoja. En bra balans med en rejäl uteaktivitet per dag och sen hemmalek före och efter. Och dessutom behöver alla vi andra i familjen också komma ut.

Bilder - 1 (2) Bilder - 3 (2) Bilder - 2 (2) Bilder - 5 (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi tog tunnelbanan en station till Gwanghwamun och gick upp till palatset, förbi kung Sejong den store, fader till hangulalfabetet. Såg för första gången vaktavlösningen ske vid Gwanghwamunporten, som tidigare varit under renovering då vi varit här. Skippade guidningen och på grund av törstiga barn skippade vi även en stor del av palatset till förmån för fika och titt på karpar.

Bilder - 7 (2) Bilder - 9 (1) Bilder - 10 (1) Bilder - 12 (1) Bilder - 11 (1) Bilder - 14 (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Istället gick vi till palatsmuseet som vi heller inte tidigare varit på. Jättefin utställning om livet i palatset, som jag gärna hade ägnat fyra gånger så mycket tid åt. Ellinor trivdes bra i dunklet och passade på att somna. Men övriga började bli hungriga så vi lämnade utställningen i förtid och börjar istället fylla på en lista med vad vi ska ägna nästa korearesa åt.

Gick till en av våra favoritrestauranger när vi bodde på Coco Hostel. Tyvärr var den stängd och vi fick hålla tillgodo med den kinesiska restaurangen bredvid. Riktigt god kyckling i stark sås, räkor i sötsur sås och dumplings. Och Ville delade generöst med sig av glassen till lillasyster.

På kvällen sa vi godnatt och farväl till världens finaste 4-åring.

Bilder - 15 (1)

Tags: , , , ,

Lämna en kommentar