Jul 22

Äntligen är Ellinor här

av i Adoption, Söul, Sydkorea 2016, Uncategorized

Idag kom äntligen dagen vi talat om så länge. Dagen då Ellinor skulle överlämnas till oss.

Vi gick upp tidigt eftersom vi hade en ganska omfattande logistik. Brev, foton och present till fostermamman hade vi gjort iordning redan i onsdags och packningen var packad sen kvällen innan. Efter frukost skulle vi nämligen flytta till vårt sista hotell, Vabien I, där vi bor i samma lägenhet som vi hade när vi hämtade Ville. Hotellet hade ordnat med tidig incheckning, så redan kl 10 var vi där. Och kl 11 lämnade vi för att åka till SWS.

Efter nästan en timmes tunnelbaneresa hann vi äta en snabblunch på ett näraliggande café som serverade varmkorv. Och sen var det dags för det stora överlämnandet. Lekstund, presentutdelning, en sista läkarkontroll och sen farväl. Ellinor grät och skrek efter fostermamman och det kändes som att vi utsatte henne för tortyr. Jag är väldigt tacksam över att Korea nu har en rättssäker adoptionsprocess, men det lidande barnen utsätts för när de ska skiljas från sina fantastiska fostermammor vid 1,5 – 2 års ålder är omänskligt. Måste domstolsprocessen verkligen ta så lång tid?

Hela taxiresan var en plåga, t o m taxichaffören grät, men Olle och Ville var enormt hjälpsamma och ordnade med Pororo-film och leksaker.

I lägenheten blev det betydligt bättre och hon lekte med sina storebröder, och t o m skrattade! Fostermamman hade försett oss med all hennes favoritmat så hon åt yogurt, banan och sedan ris med jjajang-sås med oerhört glatt humör. Sen blev hon lite ledsen och rädd igen när Magnus hade hämtat farfar, och somnade utmattad i soffan.

Efter omständigheterna en dag helt klart över förväntan!

Älskade lilla fina Ellinor, vi är så otroligt glada att du nu finns här hos oss och sover mellan oss i vår säng. Ett stort tack till din fosterfamilj som gett dig en sådan fin start i livet. Vi vill aldrig mer behöva utsätta dig för en liknande förlust igen i livet, och hoppas att du snart kommer känna dig trygg hos oss.

image

Tags: , ,

2 svar till “Äntligen är Ellinor här”

 1. Från Pernilla:

  Grattis till er nya lilla familjemedlem. Vilken tur att lilla E fick så fina storebröder som ni V och O.
  //Pernilla

  Publicerat den 22 juli, 2016 vid 16:12 #
 2. Från Karin Wieslander:

  Hej
  Önskar er ett stort stort lycka till och fantastiskt att få denna lilla tjej.

  Kram från en RBK:are

  Publicerat den 22 juli, 2016 vid 19:01 #

Lämna en kommentar