Jun 07

Coca Cola City

av i Georgia, USA 2013

PembertonCocaColaVi vaknade relativt tidigt till doften av nybakta frallor (som Magnus bakade). Äntligen riktigt jästbröd! Efter snabbfrukost med fralla o kaffe åkte vi direkt efter morgonrusningen in till stan. Atlanta bjuder på många nöjen, bl a CNN, världens största akvarium, zoo med pandor, Martin Luther King etc. Men för att verkligen uppleva det genuint amerikanska föll vårt val på Coca Cola-museet.

ValvetOch det var verkligen amerikanskt, så amerikanskt att det redan efter ett par minuter stod oss upp i halsen och vi kände ”aldrig mer coca cola”. Det började med en introduktion för en större grupp med lätt hallelujastämning inför coca cola, en obegriplig film och till sist en visning av det allra heligaste, valvet där det hemliga receptet förvaras. Allt med mycket retorik och minimalt informationsinnehåll. Sen gick vi till fabriken där colan hälls på flaska i ultrarapid och till 4D-filmen.


DrickaBehållningen var nog ändå smakstationerna där man kunde prova produkter från hela världen. Olle fastnade för amerikansk jordgubbsfanta och koreansk en spriteliknande läsk. Lågvattenligan toppades av Fruit Punch och Coca Cola vanilj. Bäst av allt till slut var det vanliga vattnet.

 

CentennialparkBarnens bästa upplevelse fick de utanför museet i olympic centennial i lekparken, som dessutom bjöd föräldrarna på fritt wifi.

 

 

Tags: , , , , ,

Lämna en kommentar