Jun 23

DogVille och Onkel Tom

av i Kanada/Ontario, USA 2013

Visst är det de stora städerna och de mer planerade besöken som utgör strukturen – skelettet – i vår resa. Men de finaste upplevelserna är de oväntade mötena och avstickarna till platser man inte hade en aning om att de fanns. Efter vårt besök i Toronto fick vi just några sådana ögonblick i sydvästra Ontario.

Vi tog först sikte på en liten by som hette Delhi. Av någon outgrundlig anledning hoppades vi på att hitta indisk mat där, men så var förstås inte fallet. Istället styrde vi om kosan mot Port Stanley, en liten fiskeby vid Lake Erie. På vägen dit började barnen skruva på sig och vi stannade vid ett litet musteri på vägen där de serverade hemgjord glass. De hade också en liten lekpark, och bäst av allt: En jättefin och snäll hund som vår hundtokige Ville kunde gosa och leka med.

DogVille 1DogVille 2

Uncle Toms CabinEfter att ha pratat med hundens ägarinna som var tyska som flyttat till Ontario i slutet av 90-talet åkte vi vidare. En skylt vid vägkanten överraskade oss – Uncle Toms Cabin SignUncle Tom’s Cabin Historic Site – och vi bestämde oss för att besöka detta lite udda museum. När vi kom fram var själva museet stäng, men gården med stugan och de historiska miljöerna var öppna. Vi fick en fin stund och inspiration till att lära oss mer om personen bakom romanfiguren Onkel Tom. Ur ett amerikanskt perspektiv är det förstås en viktig plats eftersom denna roman var en av de stora krafterna bakom abolisterna framväxt och därmed bidragande till det amerikanska inbördeskriget.

Port StanleyVi tog oss sedan vidare till Port Stanley som var en väldigt fin fiskeby, vi åt vår sena lunch där och for vidare till Windsor, en kanadensisk stad som i praktiken är en del av Detroit. Där avslutades dagen med indisk middag, visserligen inte i Delhi, men ändå.

Tags: , , , , ,

Lämna en kommentar