Jun 21

Exil-midsommar i Niagara Falls

av i Kanada/Ontario, New York, USA 2013

På midsommaraftons förmiddag lämnade vi vårt motel i Farmington med sköldpaddan som Olle hela tiden undrade om den verkligen var levande. Vi hade lite bråttom eftersom vi skulle hämta farfar i tid till midsommarlunchen. Halv tolv körde vi in i Niagara Falls, USA, och hämtade upp Torgny som satt å läste vid motelpoolen.

Eftersom motellet i Farmington saknade mikro kunde vi aldrig pröva om det går att koka potatis i mikro. Istället fick vi åka till närmsta snabbköp för att införskaffa knäckebröd. Knäcke var det väl inte i klassisk bemärkelse, men flatbread med vitlök visade sig funka utmärkt ändå. Och snabbköpet erbjöd, utöver italian och turkish style, swedish style meetballs dagen till ära .

Canadian Fort KnoxSålunda färdigprovianterade åkte vi över bron till Kanada, där en nitisk passkontrollant släppte in oss efter att ha frågat minst lika många frågor som vid vår inresa till USA. Fallen var imponerande från bron, men vi var främst intresserade av vår midsommarlunch. Man vet ju vad som är viktigt.

Vi hittade en parkeringsplats intill parken invid fallen och dukade upp: inlagd sill, matjessill, senapssill och dillsill, rökt lax och gravad lax, hovmästarsås, köttbullar o skinka till barnen, knäckebröd och lagrad ost av prästtyp. Smör, gräddfil, gräslök, öl, (okryddat) brännvin och fyra liter jordgubbar, varav hälften Midsommarpicnic i Niagara Fallsamishproducerade och läckert söta, gjorde vårt midsommarbord så perfekt man kan begära i exil. Stort tack till IKEA i Washington!

Det var sanslöst gott!

Maid of the MistEfter lunchen var vi härligt dästa när vi belåtna promenerade längs niagarafallens dånande vattenmassor, och mättnaden höll i sig hela vägen till Toronto där vi avslutade den ljusa midsommarkvällen med en knäckemacka med lax o Philadelphiaost, samt resterande av jordgubbarna. Glad midsommar!

 

Tags: , , , , ,

Lämna en kommentar