Jun 15

High line och little Italy

av i New York, USA 2013

Efter att ha sett staden uppifrån gick vi till annat högt projekt – The High Line. The High Line är ett tidigare upplyft industrispår där matleveranser ankom New York från 30-talet till 80-talet. När spåren skulle rivas föreslog två boende i området, Joshua David och Robert Hammond att man istället skulle omvandla järnvägen till en park. Stina såg Field Operations skisser till parken 2006 och redan 2009 öppnades den första sträckan.

Ville o Torgny on High Line                High Line Bench                 Walkin the High Line

Lördagseftermiddag på the High Line innebar en härlig blandning av New Yorkbor och turister som i strid ström promenerade den gamla spårsträckningen. Ville vaknade efter att ha sovit i bärstolen och i den bilfria miljön kunde han promenera själv, vilket förorsakade många leenden och kommentarer.

Efter denna uppfriskande promenad i Meatpacking/Chelsea gick vi tvärsöver Manhattan förbi Footlocker där vi handlade billiga gympaskor och sedan till J Crew på 5th Ave, där vi hittade de magiska plånböckerna. (Men herrmodellerna var slut så Magnus och Torgny fick köpa damplånböcker i rött och blått.) Efter denna shopping frenzy lugnade vi ner oss vid Union Square där vi hittade två viktiga ingredienser för harmoni: En rolig lekpark och ett café.

Barnen fick en välbehövlig lekstund och hade vansinnigt roligt i den fina klätterställningen. Medan mamma, pappa och farfar satt i skugga och fikade åkte Olle och Ville rutschkana om och om igen. Och för ovanlighetens skull så gjorde de det tillsammans och hade jätteroligt.

Union Sq Slide 1                 Union Sq slide 2                 Union Sq Slide 3

Efter välförtjänt lek/vila fortsatte vi downtown bort till nya New Museum av japanska SANAA. Efter denna långpromenad njöt vi av glassen på anrika Ferrara som serverat glass där sedan 1892. Intill låg en återförsäljare för Fontanini, vår julkrubbeleverantör. Little Italy har så gott som uppslukats av China Town, endast på Mulberry St befinner man sig i Italien.

Kvällen avslutades i Spanien, nåja, en spansk restaurang i Soho, med tapas och Sangria innan vi utmattade tog tunnelbanan hem till Brooklyn.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Lämna en kommentar