Jun 22

Korv, tåg och vila i Toronto

av i Kanada/Ontario, USA 2013

CN-towerToronto är en härlig mix av storstäder av olika kaliber. Även om det är en amerikansk mångmiljonstad finns här en modern europeisk puls och en lite mer avslappnad atmosfär än i exempelvis New York eller London. När vi kom fram var vi emellertid ganska resetrötta och vårt hotell, som egentligen var studentbostäder, kändes lockande. Därför stannade vi mest inne  och vilade ut första kvällen.

Dagen därpå tog vi en lång promenad mestadels i hällregn. Först stannade vi utanför vårt hotell, bakom stadshuset, där det fanns en liten lekplats, men den förlorade snabbt tjusningen när himlen föll ned över våra huvuden. Vi sprang in i en centralt belägen galleria och sökte skydd. Några inköp gjordes, bland annat av en AirPort Express eftersom hotellet inte bjöd på WiFi men väl fast internet. (Det visade sig sedan att de förbjudit WiFi på hotellet av säkerhetsskäl vilket gjorde inköpet lite överflödigt men det visste vi inte då.)

Dundas SquareVi promenerade förbi Dundas Square och sedan ner mot CN-tower. Utanför tornet åt vi, på rekommendation av Stefan,  italian hotdogs med otroligt smarriga tillbehör. Sannolikt bästa korven på resan! Men det var inte den bästa upplevelsen på denna promenad. Lite söder om CN-tower låg en park anlagd i Torontos gamla rangerbangård. Där gick nu en minijärnväg med ett äkta ånglok. Stina och ungarna sprang för att köpa biljetter och deras lyckliga resa kan du följa nedan:

Glenn Gould TorontoEfter detta promenerade vi genom Torontos stora järnvägsstation, och sedan till Världens Största Bokhandel – nåja.. – för att avsluta dagen med en trevlig koreansk middag. Toronto gav mersmak och ett återbesök är alls inte otänkbart.

Tags: , , , ,

Ett svar till “Korv, tåg och vila i Toronto”

  1. Från Stefan:

    Grekisk hotdog! 🙂

    Toronto är grymt !!!

    Publicerat den 27 juni, 2013 vid 05:44 #

Lämna en kommentar