Maj 24

Sanningen om Bluff

av i USA 2013, Utah

Olle i tipi Vår USA-resa förde oss ur Monument Valley och in i Utah där vi stannade till i den lilla staden Bluff (Population 216). Bluff var ett mycket litet samhälle som hade blivit befolkat av en karavan med mormoner i slutet av 1800-talet efter stor vedermöda. Ättlingarna till dessa pionjärer hade precis invigt ett litet miniskansen där de återskapat den första bebyggelsen från 1880 och också ställt husgeråd och vagnar från den tiden till allmänhetens beskådande. Olle och Ville i prärievagnOlle och Ville sprang omkring och tyckte den lilla prärievagnen i barnstorlek var fantastisk. Olle uppskattade också att besöka den stora tipin.

Efter att ha ägnat oss åt att leva oss in i de amerikanska nybyggarnas fantastiska strapatser och envisa strävanden kände vi att detta manade till efterföljd och vi frågade oss själva vad vi kunde göra. Twin Rocks i Bluff UtahÄta lunch blev svaret som vi enades om. Stärkta i vår övertygelse om att vi fattat ett livsförlängande beslut åkte vi några hundra meter till Twin Rocks Cafe. Skyltningen på det stället var mycket övertygande. Maten var bra och de bjöd på Kolibri i Bluffunderhållning i form av vattenflaskor till vilka det kom flygande kolibris.

Det fanns också mer skräckinjagande djur på platsen som den tilltufsade hunden Buffy, en gammal dam med höftproblem, som Ville omedelbart förklarade sin stora kärlek till genom att lägga sig bredvid och börja pussa och gosa med. Där Olle under sin första långresa till Thailand utvecklade en oerhört varm kärlek till katter ser vi nu hur Ville gör detsamma för hundar till vilka han Ville och Buffyspringer fram helt självklart och pratar med även om de är mer än dubbelt så stora som honom.

 

 

 

 

 

 

Tags: , , , , , , ,

Lämna en kommentar