Är CUF-ordföranden socialdemokrat?

bild-3.pngCUF-ordföranden Magnus Andersson är medlem i Socialdemokraterna. Han har själv valt att på nätverkssajten Facebook gå med i en grupp med det namnet. Men tanken bakom denna grupp är inte att visa sitt stöd utan att ”kidnappa” ett namn och skapa förvirring. Den som på facebook söker sig till socialdemokraterna ska hamna i en grupp som har som syfte att visa på att socialdemokraterna ”har fel”. Det lilla försök till faktiskt granskning som förekommit på gruppen visar ganska tydligt att gruppen bara finns för att försöka blockera namnet socialdemokraterna.

Initiativtagare till denna grupp är den centerpartistiske bloggaren Björn Pedersen med ”Bloggen Bent”. Och av gruppens 11 medlemmar har en majoritet bakgrund i centerpartiet.

Nu är inte centerpartister ensamma om att försöka kidnappa namn och skapa förvirring på facebook. En liten grupp med mestadels socialdemokrater har försökt samma trick. De har startat gruppen ”Sverigedemokraterna”. Där finns samma syfte bakom. Stjäl varumärket och försök skapa förvirring.

Kanske kan man kalla det hela barnsligt. Men det visar på ett mycket märkligt politiskt klimat där misskrediterandet av motståndare under falsk flagg är ett lika naturligt inslag som utvecklandet av egen politik. När jag på ett möte igår fick möjlighet att fråga Mona Sahlin när hon kommer att finnas på Facebook berättar hon att hennes namn blivit kidnappat där och att det varit svårt att få tillbaka sin identitet.

Det finns bevisligen de som tycker att det är en rimlig politisk arbetsmetod att försöka stjäla namn, logotyper och andra känneteckensmärken från politiska motståndare. Men vad visar det egentligen på för slags demokratisyn? Bygger inte demokratin på att vi fritt och frejdigt ska kunna debattera mot varandra under egna identiteter?

[tags]politik, demokrati, socialdemokraterna, centerpartiet, magnus andersson, facebook, sverigedemokraterna[/tags]

This is just information on what certain overseas companies believe to be a new iphone model

8 reaktion på “Är CUF-ordföranden socialdemokrat?

 1. Pingback: Bloggen Bent - Blogginläggen » Ska inte medborgarjournalister göra research?

 2. Det är fint att du reagerar Jorma, men en av de grövsta exemplen på denna typ av stöld av känneteckensmärken är när Sverigedemokraterna försökte kuppa till sig makten i Skattebetalarnas förening. Detta är ett utbrett fenomen och det är nog få partier – om något – som inte haft anhängare som betett sig så. Allra minst Sverigedemokraterna.

 3. Kanske inte en huvudsak, men menar Sahlin?

  Det finns vad jag kan se ingen som kallar sig Mona Sahlin på facebook, det finns några grupper, en för dem som hatar Sahlin och en för dem som tycker att hon är snygg.

 4. Jag gjorde faktiskt samma reflektion som du, Peter, när jag undersökte saken idag. Men jag antar och hoppas att det betyder att Mona Sahlin har vunnit över kopian. Och då kanske vi snart får se den riktiga på facebook.

 5. Ärligt talat visste jag inte det du skrev om Sd och skattebetalarnas förening, lika jäkligt och ruttet med det, även om det tar emot att säga. Men rätt ska vara rätt anser jag.

  /Jorma

 6. Pingback: Va´då fejsbook…? « …frÖken fÖrster

 7. Pingback: Va´då fejsbook…? « - Frk F -

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>