Beskedet som saknades

De borgerliga har försökt spinna på regeringsfrågan under de första tre debatterna. Man kan förstå det, det hade jag också gjort om jag varit deras spinndoktor. Men nu är det dags för Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson, Jan Björklund och Göran Hägglund att ge besked:

Kommer Alliansen att luta sig mot Sverigedemokraterna om de kommer in i riksdagen 2010?

De rödgröna har svarat ett tydligt nej. Kan inte alliansen svara på det så finns det inget tydligt borgerligt regeringsalternativ.

Men med tanke på att Fredrik Reinfeldt redan i superveckans första partiledardebatt försökte flörta med främlingsfientligheten är nog dessvärre svaret redan givet. Slutsatsen blir snart att en röst på Fredrik Reinfeldt är en röst på Jimmie Åkesson.

[tags]politik, riksdagen, partiledardebatt, sverigedemokraterna, regeringsalternativ, val2010[/tags]

The elements are topspyingapps.com/parental-control-android/ collapsible, making it easy to hide or show certain parts of code

13 reaktion på “Beskedet som saknades

 1. Göran Hägglund (kd) svarade, tydligare än vad som borde vara nödvändigt, i Almedalen i somras. Kristdemokraterna samarbetar inte med sverigedemokraterna. Det är inte många år sedan medlemmar i sverigedemokraterna dök upp i naziuniform vid partiets arrangemang, sa Göran Hägglund. Att sverigedemokraterna nu försöker bli salongsfähigt genom att nödtorftigt skyla den bruna färgen, hjälper inte. Samtidigt är vi många som väntar på besked ifall Socialdemokraterna och Vänsterpartiet ämnar att släppa in kommunisten Ohly i regeringen, ifall olyckan skulle vara framme efter valet 2010. Är regeringsmakten viktigare för Mona Sahlin än vilka flaggor och manifest som samarbetspartierna släpar med sig in på departementen?

 2. Pingback: Partiledardebatt om trygghet kontra ovanförskap | Arvidfalk.se

 3. Socialdemokraterna samarbetar med Sverigedemokraterna i Kävlinge, miljöpartiet samarbetar med Sverigedemokraterna i Karlskrona och Landskrona…

 4. ”Men med tanke på att Fredrik Reinfeldt redan i superveckans första partiledardebatt försökte flörta med främlingsfientligheten är nog dessvärre svaret redan givet.”

  När gjorde han det?

 5. Ehhhh….Det är INTE den fråga som vi vill ha besked i. Vi vill ha svar från Mona Sahlin hur många miljarder hon tänker straffbeskatta oss arbetare med för att hon och sossarna ska höja a-kassan som bevisligen i sin tur höjer arbetslösheten?

  Vi väntar också på besked om S och Mp kan tänka sig att bilda regering med V.

 6. På vilket sätt är det bevisat att en högre A-kasse ersättning leder till ökad arbetslöshet?. Kan någon redovisa dessa siffror. Eller är det nåt man bara kan säga utan att ha täckning för? Är det kanske så att ju oftare man säger det, ju säkrare blir det en sanning. Ingen har mig veterligt kunnat påvisa ett sådant samband. det är väl som med betygen… INGA vetenskapliga belägg finns för att betyg skulle öka bildningsnivån. Ändå fortsätter JB att hävda detta som en sanning.

 7. Jan Eriksson:

  Här kommer en länk som visar hur arbetslösheten ökade i Finland när de höjde a-kassan ”Höjningen var 15 % i 150 dagar och ledde till signifikant lägre andel i arbete och en månads längre arbetslöshet. Höjningen av a-kassan förlängde inskrivningstiden med runt 30 dagar eller med 11 %. Forskarna förklarar det med att arbetslösa söker nytt arbete mindre aktivt under perioden med högre a-kassa.”

  http://www.ifau.se/templates/DatedPage.aspx?id=9354

 8. Att Göran Hägglund säger att ”Det är inte många år sedan medlemmar i sverigedemokraterna dök upp i naziuniform vid partiets arrangemang,” som Erik S här ovan påstår är för det första rätt häpnadsväckande, eftersom det är en lögn. Ännu mer häpnadsväckande är det att man fortfarande kan använda det som ett argument i debatten utan att kontrollera fakta.

  Argumentet har Hägglund fått från vänsterextrema sekten EXPO, som hämtat uppgiften från ett ex av en SD:s medlemsblad från 90-talet. Där skriver man ”uniformsliknande klädel” inte är tillåtet på SD:s sammankomster. Bakgrunden var att vissa mindre önskvärda element (skinnskallar), dök upp på SD.s möten i Bomberjackor och DR M kängor. Alltså ingen naziklädel, men ändock en klädsel som väckte anstöt hos sverigedemokraterna.

  I dessa sammanhang brukar dessutom visas bla en bild på en kvinna i naziuniform. En bild taget efter att denna kvinna ej längre är medlem i partiet. Av förklariga skäl.

  Sanningen är att ibland jobbig att ta till sig. Men försök åtminstonde granska såna allvarliga uppgifter kritiskt. Eller sanningen kanske inte spelar nån roll för herrarna så länge det politiska syftet uppnås?
  MVH Sven-Olo

 9. Sven-Olof, Jag är väldigt stolt över både Kristdemokraternas och de övriga demokratiska partiernas historia. ISTÄLLET FÖR ATT KLISTRA IN MENINGSLÖSA MALLSVAR i bloggar som publicerar information om Sverigedemokraterna skulle jag vilja att ni, PÅ ER EGEN WEBBSIDA, berättade lite om Sverigedemokraternas första kommunfullmäktigemandat. Det var visst i Höör Kommun och ledamoten hette Tina Hallgren-Bengtsson. Det måste ha varit en viktig milstolpe i ert partis historia, berätta gärna lite om hennes gärning, vad hon gjorde innan hon kom in i kommunfullmäktige och vart hon tagit vägen sedan.

 10. Erik Sjöstedt,

  Då är du även stolt över den rashygieni som Samer, Tornadalingar och vi resandefolk blev utsatta för när du hyllar riksdagspartiernas historia (med undantag för KD och MP).

  När det gäller Tina Hallgren-Bengtsson så var hon utesluten pga sina nazzeåsikter och inte medlem i partiet när hon uppträdde i nazikostym. Något som även just eXpo omtalar specifikt. Du kan ju åtminstone hålla dig till sanningen när du skriver en massa dravvel.

  Med tanke på att du är stolt över riksdagspolitikernas historia så är du förmodligen även stolt över att deras gemensamma rashygienska institut utbildade Tysa SS i just rashygieni på 30-talet fram till krigets utbrott. Du är säkerligen även då stolt över att 75% utav experimenten som bla Dr Mengele mfl utförde på oss resandefolk och den judiska befolkningen i koncentreationslägren. Jag som Sverigedemokrat och ur resandesläkte tar klart avstånd till din historievisionella människosyn genom din hyllning till riksdagspartiernas dunkla naziförflutna!

  Tänk om, gör bot, gör rätt Erik! Ta avstånd ifrån rashygieni och människoförsök.

 11. Kan det vara så att vi skymtar en dålig förlorare? När argumenten tar slut så går man till irrelevanta angrepp, i detta fall verkar Magnus ge sig på Reinfeldt och insinuera att denne skulle vara främlingsfientlig. Att Jimmie Åkesson skulle tillåtas in i en borgerlig regering, känns ungefär lika sannolikt som att Benny Christensen skulle bli inbjuden i en socialdemokratisk dito.

  Höj nivån, Magnus, och debattera seriöst. Seriositet är något som inte direkt har genomsyrat vänsterkartellens framträdanden i denna veckas debatt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>