FRA-lagen kräver också mod hos (S)

FRA-lagen kommer inom kort att röstas igenom med ett antal kosmetiska förändringar. Därför krävs det mod och tydlighet hos oppositionen och särskilt hos socialdemokratin. Idag vill vi ha ett besked från Thomas Bodström och kompani att lagen kommer att rivas upp vid en socialdemokratisk valseger.

Socialdemokraterna har inte precis ett snyggt trackrecord när det gäller statliga ingrepp i den personlig sfären. Så därför är det desto viktigare att man klarar av att vara tydlig nu. Thomas Bodströms vaga besked om huruvida man är beredd att riva upp lagstiftningen är oroväckande. Debatten kring FRA-lagen handlar om viktiga principer och då känns det kymigt om socialdemokraternas motstånd till lagen handlar mindre om dessa principer och mer om att åstadkomma skada för regeringen.

[tags]politik, fra, fra-lagen, socialdemokraterna, thomas bodström[/tags]

We’d call the change positive, though reasonable people https://spying.ninja/gps-cell-phone-locator-by-cell-phone-number may disagree on this point

11 reaktion på “FRA-lagen kräver också mod hos (S)

 1. Pingback: Det är som att ta bajs, rulla det i pärlsocker och kalla det för chokladboll | Den okände rebellen

 2. ”Idag vill vi ha ett besked från Thomas Bodström och kompani att lagen kommer att rivas upp vid en socialdemokratisk valseger.”

  Skämtar du? Det är ju Bodströms lag! Sossarna älskar den här lagen. Att moderaterna och Björklund å Pehrson gör det också är väntat. KD är väl för korkade för att begripa vad som händer. Att resten av FP inte sätter stopp och att Centern stödjer den är HELT obegripligt.

 3. Pingback: Demokratins död och återuppståndelse | El Rubio talar

 4. Seriöst? Tror du verkligen Bodström är MISSNÖJD med detta? Det kunde ju knappast blivit bättre för hans del. Han får igenom en lag som han lika gärna kunde ha föreslagit själv, men han slipper ta skiten för det och kan skylla på borgarna. Han skrattar sig nog kissnödig över denna händelseutveckling.

  Och nej, jag är INTE nöjd med framför allt centerpartiets agerande. Man kan inte gå till val på personlig integritet och sedan införa den här typen av lag.

 5. Pingback: Mail till guvernör Reinfeldt | El Rubio talar

 6. Tyvärr så är det ju Bodström som varit mest het på att dribbla bort våra mänskliga och grundlagsskyddade rättigheter vad gäller personlig integritet och skydd mot avlyssning. Peta Bodström som juridisk talesman för (s).

 7. Kommer inte ett besked om att S river upplagen efter nästa val, så lämnar jag partiet och då är det dags att se sig om efter antingen ett annat parti eller starta ett nytt. Varför tiger Mona Sahlin och Stasi Bodström?

 8. Borgarna minns tydligen inte att det förslag som justitiedepartementet tog fram på uppdrag av försvarsdepartementet också då hade ett massivt stöd av borgerligheten. Inkluderat ett flertal av de som sedan vände kappan efter vinden

 9. Grundproblemet är nog att socialdemokratin inte har någon lysande ”track record” på det här området. Snarare tvärtom. Alla som har ett minne som sträcker sig mer än några månader tillbaka kommer ihåg många års åsiktsregistrering riktad mot vänstersidan i Svensk politik.

  Det enda nya med FRA-lagen är att man har uppfunnit ny och mer avancerad teknik samt att det hela påstås rikta sig mot ”muslimska fundamentalister” i stället för mot ”farliga kommunister”.

  Samtidigt som alla inser att lagen i praktiken kan användas mot precis vem som helst. Allt efter hur opinionen och behoven hos den politiskt ledande klassen förändrar sig.

  Socialdemokratins problem i detta sammanhang är att det nog tar 50 år innan de återvinner sin trovärdighet på det här området.

 10. Det stora problemet som regeringen har med denna lag är sättet den har drivit igenom. Anledningen till behovet av en ny lag är att den gamla lagen inte är teknikneutral och således har FRA inte tillåtelse att lyssna på kabeltrafik. Detta har på intet sätt kommunicerats av regeringspartierna, utan hela debatten har gått ut på att FRA nu kan läsa e-psot. De kunde de tidigare också, såtillvida dataöverföringen går i luften, t.ex. WLAN (WiFi, Wimax). Lagen är således endast ett sätt att komma i takt med den tekniska utvecklingen.
  Alltså är lagen egentligen bra, men så jäkla dåligt genomdriven!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>