Hej Mona, jag fattade inte

Politisk kommunikation kan göras enkel eller svår. Oftast är den någonstans mittemellan. Idag fick jag emellertid ett brev av Mona Sahlin som jag inte riktigt förstod så nu utlyser jag en gissningstävling här.

Mona har utsett tio stycken föredragande på partikongressen. I brevet till mig skriver hon att dessa tio ska vara socialdemokratins främsta företrädare. (Jag trodde de utsågs av kongressen och inte tvärtom, men vad vet jag..) Hursomhelst, de tiohar fått var sitt ansvarsområde. Och det är nu jag inte begriper. Kan niläsare på bloggen hjälpa mig att reda ut vilka politikområden som egentligen gömmer sig bakom följande kryptiska formuleringar. Mina gissningar i parentes.

 • En ansvarsfull ekonomisk politik sätter jobben först (Finans- och näringspolitik)
 • Fler jobb och en starkare arbetslinje (Arbetsmarknadspolitik)
 • Högre kvalitet i välfärden (Sjukvård och Omsorg)
 • Konkurrera med kunskap och forskning (Skol-, Utbildnings- och Forskningspolitik)
 • Investera i gröna jobb (Miljö? Arbetsmarknad? Näringspolitik?)
 • Ett Sverige där fördomar inte hindrar arbete (Integration? Jämställdhet? Demokrati? Arbetsmarknad?)
 • Ge ungdomsgenerationen en chans (Är det ”1 chans” som i ”de ska fan inte ha två chanser” eller ”ge dem åtminstone en chans”? Och vad kan det vara? Ungdomspolitik? Idrott? Skola?
 • Ett Sverige i sammanhållning – bekämpa klyftorna(Integration, jämställdhet, Fördelningspolitik?)
 • Kultur i brytningstid (Detta är nog det mest begripliga, det ärkulturpolitik)
 • En rättvis värld är möjlig (Utrikespolitik)

Men har ni bättre gissningar så meddela mig.
[tags]mona sahlin, socialdemokraterna, politik[tags]

6 reaktion på “Hej Mona, jag fattade inte

 1. Litet grinigt tycker jag. Vad jag förstod så ville Mona meddela sig med oss som är aktiva att hon för att partledningen bättre skall kunna täcka upp hela fältet fördelat ansvaret för frågorna. Med litet god vilja så var det väl inte så svårt att förstå. Är det inte den här gnälligheten som gör det jobbigt och segt att kämpa vidare när siffrorna vänt nedåt? Du kan bättre vet jag.

 2. Pingback: Opinion: “Mediekampanjer” oroar S-bloggare! « the Campaign Dossier

 3. Men Magnus!
  Man kan ju dela in världen som man vill. På längden, på tvären, efter färg, längd, vikt, storlek eller alfabetiskt och på många fler sätt.

  Är man bara aldrig så lite osäker på att man har något att säga som får folk att chipppa efter andan, fundera eller känna entusiasm inför det man säger så kan man hitta på en ny, egen, indelning av världen så kan man med lite tur framstå som nytänkande, kreativ och initiativrik.

 4. Inte var väl det så gnälligt. Snarare konstruktivt ifrågasättande. För mig framstår Monas problem lite som amatörbiologens: ”När man betraktar en spindel uppifrån sönderfaller den i tre delar!”

 5. Phhuu….jag är inte socialdemokrat, även om jag fordom röstat på dem några gånger (mest i brist på alternativ). Men jag skäms, känner mig uppriktigt generad. Partiledaren för Sveriges största eller näst största parti är fullkomligt inkompetent och…låt oss vara ärliga, helt slut i huvudet. Ni som är sossar, jag kan inte fejka skam, jag kan inte låtsas eller fejka att jag är generad, jag blir ju för fan röd om kinderna. Hur, tala om för mig HUR ni kunde välja henne som partiledare? Jag fattar verkligen INGENTING!

 6. Jag tror att socialdemokratiska partiet vill göra sig spännande, att det skall bli lite rebusjakt av det hela.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>