Journalistfrälset blir ledsna i ögat

De har svårt med sin roll som makthavare på TV4. Det är det minsta man kan säga. Såväl som Pihlblad får stöd av en stor kanonad. 4:ans nyhetschef att hon tycker det ”är obehagligt med smygtagna bilder där journalister bevakar andra journalisters kontakter”.

Jasså? Obehagligt?

Låt oss säga att det var Pär Nuder och Ulrika Schenström som satt där och . Skulle inte det vara otroligt intressant? Kan man inte utgå från att TV4 skulle publicera en sådan nyhet? Åtminstone TV4:s ? (Varför var du så tyst denna gång , Niklas?)

Nyligen publicerades en som visade att svenska folket anser att det är journalisterna som sätter den politiska dagordningen. Det är ett tydligt tecken på att journalister, och särskilt profilerade sådana, är viktiga makthavare idag. Det anser de allra flesta. Utom de som fastnar med fingrarna i syltburken, eller med gylfen neddragen.

Men vad som i grunden är obehagligt här är att Anne Lagercrantz vill upprätthålla en granskningsfri zon för sina journalister. Varför det ska vara på det sättet förklarar hon inte. Så jag ställer tre frågor här på bloggen som Anne Lagercrantz gärna får svara på:

  1. Varför ska politiska journalisters kontakter vara fria från granskning?
  2. Anser du att alla makthavares kontakter bör vara fria från granskning?
  3. Skulle TV 4:s nyheter publicerat en nyhet baserad på motsvarande bilder av politiska motståndare?

Själv kommer jag förstås värdera Anders Pihlblads kommande nyhetsinslag utifrån den kunskap jag nu har om hans mycket nära relationer med den moderata partitoppen. Det är en utmärkt bakgrundskunskap som gör det möjligt att förstå varför han väljer de vinklar han gör i sina reportage.

[tags]politik, media, anders pihlblad, tv4, anne lagercrantz[/tags] Com or an appropriate ilounge https://phonetrackingapps.com/how-to-hack-into-someones-phone-messages-for-free/ website logo

3 reaktion på “Journalistfrälset blir ledsna i ögat

  1. Denne Kent Asp har tidigare i sin ”forskning” framhävt att dagens massmedia inte alls framhäver en socialistisk ståndpunkt. Detta hans ”forskningresultat” har med glädje utnyttjats av de andra socialistiska debattörerna och bloggarna. Vad Asp och andra inte förstått i sin inskränkta socialistiska hjärna är att det inte poängen! Den är snarare att den i massmedia dominerande socialistiskt sympatiserande journalistkåren ”styr agendan”! Dvs vad skall vi skriva om och vad skall vi diskutera!
    Fär övrigt har jag aldrig förstått vad den pseudovetenskapliga ”statsvetenskapen” sysslar med på våra skattefinansierade universitet. Varför finns det så många ”professorer” i denna genre just i Göteborg?

  2. Pingback: Parallella metadebatter i DN at Magnus tankar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>