Kulturministerns mumbojumbo

Med 652 ord och drygt 4000 tecken lyckas kulturministern idag säga ingenting om hur hon ser på framtiden för public service. För att släta över den stora oenighet som finns inom borgerligheten i synen på Sveriges radio och televisions framtid kommer det idag presenteras en enmansutredning som ska se över public service. Det hade varit intressant att i det sammanhanget höra lite om vad kulturministern – som ändå är högst ansvarig – egentligen tycker. Men det bli mumbojumbo.

Utredningen ska se över finansieringsformerna, men det ska inte bli reklam och utgångspunkten ska vara licensfinansiering. Wow!

Public Service ska enligt kulturministern vara både bred och smal. Wow!

Public Service har ett särskilt ansvar för sändningar till invandrargrupper och funktionshindrade. Det har de, och det tar de idag, så vad ska man säga? Wow!

Resurserna ska användas effektivt. Wow! Verkligen nydanande som synpunkt.

Kulturministern avslutar artikeln med att försvara sig mot den, som hon tycker, orättvisa anklagelsen att hon har en dold agenda.

Debatten kring det förkortade sändningstillståndet och översynen av public service har till stor del präglats av överord och anklagelser om en dold agenda.

Det är emellertid inte den dolda agenda som är problemet med kulturministerns mediapolitik. Det är bristen på agenda.

[tags]media, kultur, public service, sr, svt, regeringen, lena adelsohn liljeroth, politik[/tags]

Ich kann mir kaum www.best-ghostwriter.com/ vorstellen, dass diese stellen überhaupt in gefragten mangelfächern besetzt werden können, denn sie bieten keine wirklichen perspektiven

5 reaktion på “Kulturministerns mumbojumbo

 1. Så länge tvångsfinansieringen upphör bryr jag mig faktiskt inte hur de väljer att finansiera denna kanal, det finns inget egenvärde i att ha en statlig tv-kanal.

  Bort med licensen så kan vi börja diskutera innehåll, finns det tillräckligt med människor som anser att det är bra att ha public service kommer den att överleva, annars kan den självdö.

  Kanske kan LO ta en liten del av den miljard som LO sponsrar SAP med och ge till public service istället.

 2. Nej kulturministern har nog ingen agenda alls, hon fyller en tom stol. Men moderaterna har en dold agenda, det första de gjorde efter tillträde var ju att säga upp TV-avtalet. Efter att de stängt 2/3 av SVT (1 kanal ev kunskapskanalen blir kvar) så kommer de i stället att ge pengar till TV8 .

  Det här kommer att leda till en politiserad Public Service, precis som i t ex Italien. Där varje ny regering kommer att sätta sin politiska prägling på Public Service.

 3. Kurt
  Precis hur har (S)vt inte varit en politiserad kanal tidigare? Det enda som nu kommer att skilja, förhoppningsvis, är att den allmänna tvingande finansieringen av en propagandakanal försvinner.

 4. Efter en lång arbetsdag kan jag strax 19.30 slå på TV:n. Endera väljer jag de enligt Jonas ointressanta, statliga kanalerna:
  1: Rapport, 2 Vetenskapsmagasinet K: intervju med bl a FN:s vapeninspektör i Irak, Hans Blix, 24: Kulturmagasinet Kobra

  eller så dyngan och de eviga repriserna som Jonas vill se mer av:
  3: Top Model 5, 4: Hon och Hannes, 5: Vänner, 4+ Dr Phil, 400:Alias och visst jag kan ju kika in i kändisarnas hem i MTV:s Cribs!

  Dessa kanaler har ju inget av propaganda i sitt innehåll lika lite som den pestlikande reklamen på något sätt försöker förvrida våra hjärnor utan enbart är information från den fria marknaden.

  Fan trot’.

 5. Hur är SVT politiserat? Det finns ingen framträdande borgare som anser det. I varje fall inte offentligt, och det är det som gäller. Hur ser denna politiska styrning – som borgarna alltså inte talar om – ut? Hur är den formulerad? I vilka program? Vem är ansvarig? Ge konkreta exempel på hur KG Bergström alltid strukit Göran Persson medhårs. Eller om Adaktusson lagt sig platt för Sahlin.
  Jag är medveten om att det i vissa kretsar är populärt att tjata om det här – men det är ytterst sällan någon har något konkret att tillföra. Förmodligen inte nu heller.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>