Kyssens konsekvenser

Att TV4:s politiske reporter Anders Pihlblad är förbrukad måste stå klart efter att han och statsministerns statsekreterare hånglat på stan. Om Erik Fichtelius stängs av som politisk reporter för att han i hemlighet dokumentärfilmar den sittande statsministern är det väl minst sagt rimligt att Pihlblad nu sätts att bevaka golf eller curling.

Mer oklart är vad som kommer ske med Sveriges högsta politiskt ansvariga vid krissituationer. Ulrika Schenström är den person som är ansvarig för ledningen av regeringens krishantering. Uppenbarligen var hon inte fullt kapabel att sköta den funktionen igår. Vem hade hon delegerat till?

En kyss är bara en kyss, inget att bry sig om egentligen. Att nationens krisledning ”faller till golvet” på krogen är desto allvarligare. Var är Danielssonjägarna idag?

[tags]politik, krisledning, ulrika schenström, anders pihlblad[/tags]

That of subsidiary temples might be dictated by https://cheephomeworkhelp.com/ less practical considerations

7 reaktion på “Kyssens konsekvenser

 1. Pappa Bonniers nedtystningsmaskineri har redan slagits på för fullt, Bonnierägda politikerbloggen får inte skriva något om det. Expressen och alla andra tidningar tiger också, och det kommer inte att kommenteras på ledarsidorna. Men det är ju egentligen inget konstigt, alla TV4:s medarbetare är ju till salu, tydligen gäller det även de politiska reportrarna. På TV4 är man bara upprörda över att någon har fräckheten att granska dem!

 2. Men snälla Magnus! Postulatet om att Danielsson inte har berättat hela sanningen kvarstår och har väl inget med detta, i och för sig dåliga omdöme från TV4:s reporter, att göra. Han(reportern)har dessutom dålig smak tycker jag. Den bruden skulle inte jag vilja pussa. Inte ens på krogen i fyllan och villan. Men som vanligt ”är smaken….” delad.

 3. ”Uppenbarligen var hon inte fullt kapabel att sköta den funktionen igår.”

  För att hon pussar en bög?

  Vad vet du som inte vi vet?

 4. Pingback: Dåligt omdöme att kyssa reportrar? « Joakim Hörsing

 5. Att en statssekreterare och en politisk reporter berusar sig tillsammans på krogen och sen kysser (pussar?) varandra får nog betraktas som dåligt omdöme från båda.
  Bör man då avgå respektive avstå från politisk rapportering? Nu när de blivit påkomna är det väl inte nödvändigt. Alla kan bedöma deras framtida göranden och låtanden i ljuset av denna information. Hade de inte blivit påkomna kanske de borde avgått respektive avstått. Men då hade frågan aldrig aktualiserats.
  Om Schenström hade någon form av jour i statsrådsberedningens krisberedskap är det dock mer graverande att hon var berusad. Då bör hon göra det lätt för sin chef och avgå på eget initiativ.

  Men parallellerna till Danielsson och regeringens hantering av Tsunamikatastrofen känns inte klockren. Det handlar i båda fallen om statsministerns statssektreterare men där upphör likheterna. I det ena fallet handlar det om att en statssekreterare inte kan tala om (på ett trovärdigt sätt) vad han gjorde när 1000 tals svenskar drabbades av en naturkatastrof och några hundra svenskar dog. I det andra fallet har statssekreteraren varit full under jourtjänstgöring (om det nu var så).

  Schenströmjägarna kan nog jaga Schenström utan att behöva rättfärdiga sig med att Danielsson minsann blivit rejält jagad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>