Lotta Gröning demonstrerar härskartekniker

[Uppdaterad] Många har svårt att se värdet i Lotta Grönings bok om Mona Sahlin – Sanning eller Konka. Och det har pågått en rätt rejäl debatt om detta i någon dag. I hög utsträckning har kritikerna förstås rätt. Det är verkligen en helt usel journalistisk produkt. Men, hej i min lilla låda, vad bra den är på att demonstrera de fem härskarteknikernas styrka. Om detta skriver jag idag på Newsmill. Vill ni lära er lite om hur man krossar motståndare, förnedrar dem och framstår i glorifierad folklig dager så rekommenderar jag att ni läser den artikeln.

Annars kan ni läsa Eric Sundströms uppgörelse med Grönings usla hantverk, eller varför inte Rakel Chukris recension av samma bok. I bloggosfären har Jonas Morian och Eva Rundqvist sammanfattat en del av mina andra tankar. Ni som vill ha ett kondensat av Lotta Grönings bok kan gärna läsa hennes galet okorrade artikel på dagens story.

[Uppdatering 2008-10-21 20:00] Åh, ni bara måste läsa Lotta Grönings respons på kritiken. Lägg särskilt märke till hur hon kallar Eric Sundström för ”AiP-boss” upprepade gånger. Hon använder sig absolut inte av namnet heller. Här gäller det ju att skapa en bild av en LÄSKIG BOSS från det alltid lika LÄSKIGA ETABLISSEMANGET som angriper stackars FOLKLIGA LOTTA. Att Erics tidning har en upplaga på några tusen och att Lotta Gröning är debattredaktör på nordens största tidning. Det passar liksom inte in i bilden. Hon e ju för jävla skicklig, Gröning.

[tags]politik, mona sahlin, lotta gröning, härskartekniker, böcker, socialdemokraterna[/tags]

What is your writing abstracts for research papers most substantial achievement to date and why

5 reaktion på “Lotta Gröning demonstrerar härskartekniker

 1. Nu har jag läst din text på Newsmill. Det var ord och inga visor det! Jag gillade speciellt den elaka slutklämmen…

  Å andra sidan verkar Gröning inte varit förberedd på kritiken, och har författat två långa svamliga drapor på sin blogg där hon förgäves försöker urskulda sig och dessutom levererar ett par synnerligen osmakliga personangrepp på Eric Sundström. Det kanske börjar gå upp för henne att hennes bäst före-datum som proffstyckare börjar närma sig och att hon knappast kan falla tillbaka på gamla meriter från Sveavägen 68 när Aftonbladet kickar henne för någon yngre förmåga med de ”rätta” åsikterna.

  Det kommer nog att bli väldigt ensamnt i den västmanländska utmarken…

 2. Lysande Magnus! Måste säga att instruktionen och vägledningen om hur man ska använda Lotta Grönings bok som underlag för att studier i härskarteknikerna är helt lysande.

  Min uppfattning L Gröning är och har varit att med sådana vänner så behöver man inga fiender.

  Stefan W

  PS. Vet du någon spel sajt som tar emot vad ang hur länge Lotta får behålla jobbet på AB ?

 3. Pingback: Macworld, AIP och sektjournalistiken | Rolf van den Brink

 4. Pingback: delade | Macworld, AIP och sektjournalistiken

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>