Metrobloggen bara för svenska medborgare?

Metro försöker lansera sig i bloggosfären med hjälp av Fredrick Federley, Karolina Lassbo och lite annat löst folk. Det är ytterligare ett bevis på att mediebolagen ser ett stort kommersiellt värde i nya medier och försöker knyta dem närmare till sig.

Hos Metro är man mer oblyg än andra och vill ge skribenterna möjlighet till pröjs. Men här är man otydliga så det förslår. Bloggmästarinnan Lassbo påstår i sitt första inlägg på Metrobloggen att det bara är svenska medborgare som kan tjäna en hacka på att sälja reklam åt metro, nä förlåt – skriva blogg, men i avtalet man klickar i när man startar en blogg står det att alla som är folkbokförda i Sverige kan få pröjs. Man behöver verkligen inte vara svensk medborgare för att vara folkbokförd här, och man är inte automatiskt folkbokförd i landet för att man är medborgare.

Så min fråga till den nyexaminerade juristen Lassbo är: Vad gäller egentligen – medborgarskap eller folkbokföringen?

[tags]bloggosfären, metro, karolina lassbo, medborgarskap[/tags]

3 reaktion på “Metrobloggen bara för svenska medborgare?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>