Musik på ålderdomshemmet

Inte för att jag räknar men idag är det 424 dagar kvar tills jag fyller 40. Så då är det väl dags att börja planera för vilken musik som ska snurra på ålderdomshemmets lilla bärbara ljudanläggning. Jag har inte precis någonting emot Calle Jularbo, men jag tror att resten av avdelningen kommer att tycka att dragspelsmusik är antingen lite väl passé eller lite väl avantgarde.

Man kan inte gärna lyssna på farsan och morsans musik heller. Visserligen gjordes det en hel del bra musik, men man behöver väl inte verka gammal bara för att man är det. Så det här är nog också uteslutet.

Man får nog ta ett skutt förbi Beatles och Rolling Stones också om man ska verka lite hipp bland pangisbrudarna. Kanske Clash kan vara något att uppvakta med innan vällingen intas till kvällsmaten.

Eller kanske något mer kontemporärt från tiden då man var som mest frekvent med uppvaktningar av de vackra unga damerna som befolkade ens liv då.

Svårt är det att bli gammal och behöva fundera över vilken stajl man egentligen vill ha som gubbe.

[tags]musik, kultur, ålder, styling, ålderdomshem[/tags]

Accepted can you recommend a nice coffee shop on https://pro-homework-help.com/ or around campus that you recommend for studying or meeting up with friends

4 reaktion på “Musik på ålderdomshemmet

 1. Pingback: Erik Laakso | På Uppstuds » Musik i ålderdomshemmets korridorer.

 2. Själv är jag inne på att bara spela Ramstein, Marilyn Manson, Front 242 och Nitzer Ebb när hemtjänsten kommer på besök. Inte så mycket för att det är min favoritmusik, utan mest för att skrämma slag på dem :-)

 3. Ska du undvika att verka stenålders när du sitter på hemmet och lyssnar på musik kan du nog inte säga något alls idag om vilken musik du då ska lyssna på.

  Jag vet i alla fall att jag vill lyssna på god jazz, lite folkmusik och en hel del 70-talsprogg. Jag är gammal nog att strunta i om det verkar hippt att göra det eller inte, och detta ointresse av att vara hipp kommer också med åldern :-) .

 4. Jag har också funderat lite kring nöjesutbudet på ålderdomshemmet.
  Inte minst sedan min mamma flyttade in på ett sådant.

  Det är lite lustigt; många gamla människor som aldrig har haft tillstymmelse till intresse för vara sig kyrkan eller Frälsningsarmén förväntas plötsligt älska sådan musik; bara för att de flyttat in på ålderdomshemmet.

  Min mamma som varit en riktig äventyrerska, jobbat som sjöman, dansat nätterna igenom förväntas nu bli stimulerad av att spela bingo.

  Har du några tips på lite vassa sossebloggar, så man inte förirrar sig alldeles här i bloggvärlden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>