Mycket vill ha mer – mobbarnas mentalitet

Om man är stor ska man inte ge sig på de som är mindre. Om man har makt så ska man inte missbruka den. Har man kommit överens om spelregler så ska man följa dem, även om man kan vinna om man fuskar.

Men hos alliansens partisekreterare finns inte någon sådan känsla. Där råder mobbarnas mentalitet. Nu har de bestämt sig för att ge sig på riksdagens minsta parti – miljöpartiet. Och det är i Visby och almedalsveckan mobbingen ska ske. Trots att Allianspartierna har fyra egna dagar att visa upp sig på har de bestämt sig för att helt enkelt stjäla miljöpartiets dag och göra den till en ”alliansdag”.

Almedalsveckan är ett ganska unikt fenomen för svensk politik. Under sju dagar debatteras inrikes och utrikes frågor, varje riksdagsparti har en egen dag där man får spela huvudrollen. Så har det sett ut i decennier. Men nu räcker det inte med att de spelar huvudrollen fyra dagar av sju. De vill ha mer.

Så med rå skolgårdsmentalitet ger de sig på den minsta de kunde hitta. Alliansen bryr sig inte om miljöpartiet.

Själv tycker jag oppositions partiledare Mona, Lasse, Peter och Maria ska utropa kristdemokraternas dag till ”oppositions- och rättvisedagen” och stjäla uppmärksamheten från det löjligt lilla borgerliga partiet som ändå snart inte finns kvar. Öga för öga.

Ps. Apropå Almedalen så kommer Almedalsbloggen.se bli något alldeles jävla extra i år. Håll ögonen öppna

[tags]politik, alliansen, almedalsveckan[/tags]

It requires in depth analysis of https://www.essayclick.net buy essay transactions and good knowledge of accounting

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>