Obehagligt att vara folkpartist

Expressen lät sig lockas med i Magasinet Neos motspinn kring Littorin-affären. Sedan blev man tvungen att publicera en rättelse. Den lyder så här.

Den artikel som Expressen publicerade söndagen den 24 juni pekade ut Andreas Bergh, Martin Karlsson och Johan Karlsson som folkpartister. Ingen av dem är dock längre medlemmar i folkpartiet. Expressen ber om ursäkt för det obehag den felaktiga uppgiften kan ha vållat de utpekade.

Ja, att bli utpekad som folkpartist kan verkligen inte vara behagligt. Man undrar när Cecilia Malmström, Jan Björklund och Lars Leijonborg ska begära rättelse…

Erin because berkeley’s a public university, it can be a https://writemypaper4me.org little resource constrained

6 reaktion på “Obehagligt att vara folkpartist

 1. Men frågan är om det räcker med en rättelse? De borde stämma Expressen för grovt förtal. Att bli utpekad som folkpartist är ju betydligt mycket värre än det förtal som Mikael Persbrandt råkade utför.

 2. Ja, det var lite småkul skrivet, både av Magnus och av Expressen… även av Knut och John.

  Kan vara värt att påminna om att få personer vill bli utpekade som politiker som inte är det … och jag tror knappast att (fp) uppfattas värre än övriga ‘alternativ’ …

 3. När jag på sent 60-tal gick på journalisthögskolan i Stoclholm var vänstervågen kompakt. De flesta ansåg sig vara marxister och socialister av olika kulörer och schatteringar.

  Alla utom Lasse B. Han stod ensam men stark på den folkpartistiska barrikaden när de marxistiska dogmerna ven i luften och vågade säga liberala saker som att Expressen var en bra tidning och att individen var viktigare än kollektivet.

  Det kallar jag mod!

  Han blev sedermera ledarskribent på samma blaska, men konverterade på äldre dagar till sportjournalist. Så kan det gå…

 4. Till Farsan Baloo: Och vart tog socialdemokraternas mantra om ”solidaritet för de svaga” vägen under 65 av 73 regeringsår? En välbefogad fråga eftersom du, med min högaktning, här ber oss att stödja dessa sjuka barn?
  Vart tog Olof Palmes, Ingvar Karlssons och Göran Perssons solidaritet vägen rörande åldringar, dementsjuka, handikappade, utslagna uteliggare, arbetslösa utanför storstäderna, cancersjuka och hjärtsjuka barn etc vägen?
  Jag delar gärna med mig av min blygsamma pension till flera ideella organisationer. Men vad gör Göran Persson, Björn Rosengren och de andra politrukerna, som i åratal tjatade på oss låginkomsttagare att vara solidariska, idag? Under tiden spelade de under täcket med kapitalisterna och skodde sig själva! Vad gör dessa politruker idag? Vilken förmögenhet har de? Vänd dig till dem omedelbart och kräv vår tribut för din goda idé!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>