Ordningen har Persson ansvar för

Jag tycker det var modigt av Persson att ställa upp på Fichtelius projekt. Modigt och kanske lite korkat. När Tage Erlander skrev sina dagböcker så ägde han själv sina omdömen om medarbetare och motarbetare. Ingen utom Erlander själv kunde välja och vraka i den information, de ögonblicksbilder som samlats där.

När Erlander sedan avgår väljer han att skriva sin memoarer. Att ge ut dagböcker med omdömen direkt efter sin tid i politiken var det inte tal om. I Perssons fall är ambitionen att göra tvärtom. ”Dagböckerna” ges ut före memoarerna. Eftertanke och reflektion om den tid som varit försvinner därmed ur historiebeskrivningen. Det är lite olyckligt, men det är inte SVT:s ansvar utan Perssons.

Persson har förstås rätt i att bilden av honom som statsminister och partiordförande knappast formas av dessa dagars debatt. Det finns också tio års politiskt resultat att förhålla sig till. Snart får vi se mer material från SVT och strax därefter kommer Perssons memoarer. Men inte ens då kommer bilden vara formad. Man kan dra ett par andetag, lugna sig, vänta 10 år, och vips kommer dessa dagars debatt visa sig handlat om futiliteter.

Nu går inrikespolitiken vidare utan Göran Persson, och det kommer i huvudsak denna blogg att göra också. Lite distans skadar inte och det får man genom att ta en paus.

[tags]göran persson, politik, media, minnen[/tags]

L am in great https://www.midnightpapers.com/ write my paper need of the scholarship and my target year is 2017

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>