Påsk med husfruambition

Det har varit en skön påskhelg. Jag har gjort massa roliga saker. Mest i matens tecken.

Det började med att jag på långfredagen gjorde 3 liter apelsinsaft. Det var ganska billiga apelsiner på OBS! (nä, Coop Forum heter det visst) så jag köpte på mig 9 kilo. Det var lite mycket och apelsinerna var lite väl söta så för att saften skulle bli lite godare så balanserade jag upp med citron. Sen kunde jag glatt ge bort gul saft som påskpresent på påskafton.

På långfredagen senapsgriljerade jag också en liten påskskinka, den blev jättefin, men efteråt kom jag på att det kanske hade varit bättre att apelsinglacera den eftersom jag hade så gott om apelsin. Nåväl så blev det inte. Skinkan blev uppskattad på påskbordet, men någon riktig julskinkestämning infinner sig ju inte på påsk.

På påskafton åkte vi till landet och åt, och åt, och åt. På kvällen rodde jag ut en bit och lade två nät. Och på påskdagens morgon fick jag upp tre finfina sikar som jag rökte och vi åt som förrätt med lite majonäs till lunch. Sen när vi åkt hem från landet gjorde jag en omgång grov senap, denna gång kryddad med portvin, honung och dragon.

SchackrutorIdag på annandagen har jag pysslat lite med segelbåten och sedan har jag bakat kakor. Schackrutor närmare bestämt. Det är ett första steg mot att ha sju sorters kakor hemma som en riktig husfru. Nästa kakomgång blir nog brysselkakor, och sedan kanske finska pinnar eller chokladsnittar. Till middag serverade jag hemlagade hamburgare och färskpressad apelsinjos, men jag har mycket apelsiner kvar. Men jag tjuvsmakade på gårdagens senap, den var redan god.

Jag har börjat fundera på ett snickeriprojekt också, verkstaden i garaget är ganska städad nu och tar man bara ut cyklarna så finns det plats att börja jobba. Det är synd att påsken är slut idag.

In all, this portion of the app does what it’s supposed to well without adding unncessary cell phone tracker of www.celltrackingapps.com/ clutter

5 reaktion på “Påsk med husfruambition

  1. Magnus:
    Varför inte ta en semestervecka hos oss på vårt torp.Jag skulle gärna vilja ha min frys fylld med en massa god mat och goda kakor, och dessutom har vi ett tak på snickarboden som behöver lagas.
    Du är såååå välkommen ner :-)

  2. Jag kan varmt rekomendera ”greker” till dina sju sorters kakor. Jag tror att det är samma deg som till schackrutor (den vita utan kakao) och sen är det mandelmassa (som är färgad grön) inuti och nötter på. Mums!

  3. Jag tackar för erbjudandet Kerstin! Tyvärr så tar min hustru ut en löjligt hög timpenning när hon lånar ut mig så jag är rädd för att det blir svårt.

    Mandelmass är det västa jag vet, Amanda, så några greker blir det inte fråga om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>