Regeringen måste sluta krypa undan klimatansvaret

Det är en laddad Maria Wetterstrand som går in i partiledardebatten som sista talare. Hennes och Miljöpartiets krav på regeringen att ta ansvar för klimatpolitiken slår hårt. Regeringens ständiga undanflykter och rädsla för handling i klimatfrågorna är en tydlig black om foten för det borgerliga alternativet.

När Maria Wetterstrand sedan också gör tydligt att hon ställer upp på en stark välfärdspolitik så framstår det klart att det finns ett tydligt alternativ till en passiv och skadlig borgerlig politik.

För att vara två år kvar till valet ser oppositionen mycket samlad ut. Betydligt mer samlad än vad alliansen var för fyra år sedan. Det är bra och sätter punkt för en ganska uselt regisserad debatt om regeringsalternativen.

[tags]politik, riksdagen, partiledardebatten, miljöpartiet, maria wetterstrand[/tags]

Ankara academy of economics buyessayonline.ninja and commercial sciences, ankara college of technical teachers, ankara girls’ college of technical teachers also played an equal role in the formation of the tradition

4 reaktion på “Regeringen måste sluta krypa undan klimatansvaret

 1. Eh,, nu ska vi se här. Politiska partiers klimatansvar?? Menar du att vi ska blanda in klimat-typ i politiken? Hur kan du tro att en politiker kan avgöra vilket klimat vi ska ha i Sverige,,, eller.. kan jag med min röst påverka om det skall vara varmt eller kallt klimat i Sverige? Isåfall ska jag rösta på den som gör det go-varmt i Sverige. Vad vill miljöpartiet ha för klimat som inte de borgerliga vill ha ? Kallt ? Varmt ? Fuktigt ,, et.c ?

 2. Öh?? ”Oppositionen ser samlad ut” Är du seriös eller? Man undrar ju var dom har hittat dig? Det är ju lätt att stå och säga att man är överrens men det är ju uppenbart att de inte ens tycker om varandras politik.De tycker nog inte om varandra heller för den delen. Du kan ju förklara för mig hur det ska kunna bildas en regering mellan sossarna och vänstern när de senare har en utrikespolitik som är längre bort från de förra än moderaternas. Man behöver väl inte ens påpeka vänsterns syn på ekonomisk politik och deras tro på att pengar bara uppstår ur ”toma intet”.
  Har du tittat på veckans debatter över huvud taget?

 3. Håller fullständigt med Toprunner.
  Det är en överdriven debatt angående ”klimatförbättringarna”som nu pågår på vår planet och så har det vat i tusen tals år så det är ingen ny företeelse som pågår nu.
  Som ett litet exempell Arktis var i stort sätt is fritt för en så där 10-15 tusen år sedan.
  men en häftig förändring skede och det blev i stället det vi nu ser Is och att det smälter i gen är inget konstigt i sig,nu vet jag at det blir ett himla kacklande från alla miljönissar men inse att ni har inte all fackta för det har ingen utan försök med en nyanserad debatt och inte skrämmsel propaganda för det är det ända ni håller på med.
  Jag vill ha sommar och lite vinter med snö till jul om jag fick vällja.
  Tack för mig.
  Pax Vobisqum

 4. Hej!
  Är det ens bevisat att CO2, skadar vår tillvaro i den utsträckning som media vill få oss att tro?
  Eller är det ett direktiv från maktens korridorer?
  Det börjar dyka upp seriösa forskare, som förnekar att felet är människans, utan snarare solens. Om det stämmer vill jag att Al Gore lämnar tillbaka sitt Nobelpris, så att han med heder kan fortsätta flyga sitt jetplan, kors o tvärs över planeten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>