Regeringen Reinfeldt – Firma Fiffel & Båg

Det blir så löjligt påtagligt ibland. Ingenting som moderaterna påstod innan valet har någon egentlig bärighet på vad de gör efter valet. Men det är inte illa nog. Det är inte ens så att det statsminister Reinfeldt kläcker ur sig har någon som helst vikt sex månader senare. Karl’n är en illusionist. Väljarna ska bländas med gester och vackra ord men sedan genomförs något annat.

Den 19 december i fjol meddelas högtidligt från statsministern att Sverige ska få en ”medborgarnas rikspolischef”. Denna polischef ska tillsättas i ett öppet ansökningsförfarande. Idag fick vi Bengt, vars största merit som ”medborgarnas” är att han heter Svensson i efternamn. Bengt har inte sökt jobbet som rikspolischef. Han blev ombedd av regeringen att ställa upp. Eller kort sagt, han tillsattes av regeringen i ett slutet anställningsförfarande.

Regeringens nya utnämningspolitik är ett haveri. Det byggde på en lögn och den genomförs som en lögn. Det skulle vara lustigt om det inte vore så förbannat allvarligt. Vi har en regering som aldrig någonsin drar sig för att föra medborgarna bakom ljuset. Vi har Firma Fiffel & Båg på Sveriges taburetter.

[tags]politik, regeringen, fredrik reinfeldt, polisen, rikspolischef, bengt svensson[/tags]

Gnip gives a clear idea as to how to create a token and that my portal should be sufficient to create one

4 reaktion på “Regeringen Reinfeldt – Firma Fiffel & Båg

  1. Huvudet på spiken.
    Var det inte en öppen process för vår gamla försvarsminister Odelberg. Själv missade jag platsannonsen för jobbet för det var väll en ute?

  2. Alliansen annonserar i alla fall ut lediga poster i pressen.
    Det är mer än vad socialdemokraterna gjorde

    Hans

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>