Rör inte min Kvarn!

Nu blir jag förbannad. Riktigt jäkla ilsk. Moderaterna i stadshuset i Stockholm har beslutat att ta ifrån Kvarnen sitt utskänkningstillstånd. Kvarnen är en fantastisk ölhall med underbar atmosfär och två statyer av några av Sveriges största hjältar. Nacka Skoglund och Tage Erlander.

Dessutom råkar Kvarnen vara en samlingsplats för Stockholms intelligensia, Bajens supportrar.

Sannolikt är det kombinationen av Erlander och Hammarby som blivit för mycket för moderaterna, en samling politiker som det gått snett för, ety merparten av dem är järnkaniner, eller gnagare i största allmänhet. För att skjuta bort fokus från sitt totala misslyckande att skaffa fram en ny arena åt Hammarby så slår man nu direkt mot kärnan i bajenkulturen. På sikt handlar det förstås också om att driva bort Bajenfansen från Söder så att den fortsatta bourgoisiefieringen av Södermalm kan fortsätta ostört. Planerna sträcker sig säkert så långt som att låta Östermalm inta Slussen och Maria församling.

Det är dags att ställa Sven Dufva vid Slussbron för att mota fienden.

Det dröjde heller länge ej, förrn han den visa fick,
Ty bron sågs fylld av fiender i samma ögonblick.
De rände på, man efter man, men åt envar, som kom,
Gavs höger-om och vänster-om, så att han damp tvärtom.

Att störta denna jätte ned var mer än arm förmått,
Och ständigt var hans närmsta man hans skydd mot andras skott;
Dock djärvare blev fienden, ju mer hans hopp bedrogs;
Då syntes Sandels med sin flock och såg hur Duva slogs.

”Bra, bra”, han ropte, ”bra, håll ut, min käcka gosse du,
Släpp ingen djävul över bron, håll ut en stund ännu!
Det kan man kalla en soldat, så skall en bajare slåss.
Fort, gossar, skynden till hans hjälp! Den där har räddat oss.”

Tillintetgjort fann fienden sitt anfall innan kort,
Den blåa truppen vände om och drog sig långsamt bort.

Peter Lundén-Welden heter den moderate ordföranden i tillståndsdelegerade. 50 spänn på att han inte e bajare.

[tags]hammarby, stockholm, kvarnen, konspirationsteorier, bajen, södermalm[/tags]

In grade school and throughout high school, I wanted to study archaeology in the southwest https://www.homeworkhelper.net and latin/south america

14 reaktion på “Rör inte min Kvarn!

 1. Om det är någon tröst så kan jag intyga att vi sossegnagare i förskingringen (Norrmalm) skänker er en tanke av sympati. Och vi har inget intresse av att utvidga våra domäner så värst mycket längre söderut än Kungsträdgården.

 2. Jag förstår detta vredesmod. Det borgarna gör är att sakta montera ner denna arbetarstatsdel för att göra den till något chict. Jag uppmanar ALLA i Stockholm att ta upp kampen mot detta barberi.

  En Stockholmare utlockaliserad till Vimmerby
  Peter Högberg

 3. Mja, det känns lite väl att börja leta moderat- konspirationer bara för att kvarnen får indraget tillstånd. Dock tycker jag att det suger eftersom jag sett hur illa det är på stureplan där aspackade brats får bete sig som svin, har fritt fram att dra i sig koks på toaletterna och på sistone också har fritt fram att våldta vrålpackade tjejer dem drar hem till sig.
  Man ska passa sig för att dra in politik i fotbollen, man borde kunna få rösta åt höger och hålla på sitt älskade Hammarby ändå. Trist om det ska bli kommunistpropaganda av det här. Sätt dit alla idiot-tjänstemän som tar mutor på på Sture istället.
  Hejja bajen!

 4. Jag förstår inte detta vredesmod.

  Om man inte kan sköta sig och hålla ordning i och utanför sin restaurang så ska man inte ha något tillstånd att servera alkohol.

  Om man inte kan hålla konsumtionen på en anständig nivå, trots flera varningar, ska man inte heller ha tillstånd att servera alkohol.

  Men vart tar alla förvirrade bajen-fans, vänster-bohemer och kvasi-poeter vägen? Följ länken:

  http://anti-oppositionen.blogspot.com/2007/05/torka-i-vnsterns-sista-vattenhl.html

 5. Men kom igen, söder har ju varit chic-söder sen.. typ -98.

  Iaf, som det sagts nån annanstans, ska man stänga Kvarnen ska man stänga lugnt halva Stureplan. Detta luktar mer nån sorts personlig vendetta i mina ögon.

 6. Jag tror att det kan vara värt att gräva i det här. Det är förmodligen någon fastighetsägare som vill åt lokalen, eller huset. Sedan ber de bara sina kompisar i stadshuset att stänga krogen. Moderaterna har ju annars gjort allt för att krogarna skall få mycket generösare öppettider och att fler skall få alkoholtillstånd.

 7. Ett litet meddelande till författaren:

  För att kunna göra epitetet ”Sveriges intelligentia” rättvisa måste man väl åtminstone lära sig att stava till ”intelligentia” (stavas med T, inte med S).

  Tsk, tsk… hammarbyare…

 8. Gud vad jag älskar besserwissrar! Tack Camf. Jag medger att det var något av ett självmål. Ödmjukhet är det som kännetecknar bajenfans och intelligentia.

 9. Kvarnen har inte förlorat tillståndet. Ägaren har förlorat tillståndet. Detta innebär att kvarnen kommer säljas, inte stängas.

 10. Vojne vojne….
  Kolla innan ni träter, fotbollsinetlligent(s)ia
  Ur NE:s ordbok:
  intelligentia

  intelligentia äv. intelligentsia [-gen´tsia] subst. ~n
  ORDLED: intel-lig-ent(s)i-an
  • samtliga intellektuella i ett samhälle e.d., betraktade som en sorts klass: den ryska ~ns kamp mot tsarernas despotism
  HIST.: sedan 1923

 11. Man frågar sig exakt hur mycket källforskning den grävande stjärnreportern Magnus har lagt ned när han kommer fram till att detta är en moderatkonspiration

  Utskottets protokoll: http://insyn.stockholm.se/sottu/insynContent.asp?id=36&page=record&nodeid=203073

  ”§39 Ingripande mot Söderkvarn AB-Kvarnen T samt utökad serveringstid, Tjärhovsgatan 4

  Dnr 07-2007-00491 och 05-2006-03464

  Tillståndsutskottets beslut

  Utskottet beslutade att återkalla serveringstillståndet för Söderkvarn AB, 556579-9862, på serveringsstället Kvarnen T, enligt 7 kap. 19 § alkohollagen.
  [...]
  Ordföranden Peter Lundén-Welden (m) föreslog med instämmande från övriga ledamöter att utskottet skulle besluta enligt förvaltningens förslag.”

  Annars kunde Magnus ju läst tidningen: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=145&a=655381&rss=1399

  ”- En person med serveringstillstånd kan fråntas detta om denne döms för ett annat brott, särskilt som det handlar om ekonomisk brottslighet, säger Jackie Nylander (v) i tillståndsutskottet.”

  Tsk, tsk…

 12. Per, jag förstår att det för den oinsatte kan se ut som om beslutet skett i politisk enighet. Men eftersom jag just ägnat mig åt djuplodande gräv i denna fråga kan jag berätta att de två vänsterpolitikerna båda är gnagare. Det finns en enda bajare i tillståndsutskottet och han är folkpartist och man vet ju hur förvirrade folkpartister är kring sån’t som är kul och trevligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>