Skillnaden mellan skit och pannkaka – eller Prins Skattesmitare

Nej, självklart är jag inte förvånad. Jag vet att det är skillnad mellan skit och pannkaka i det svenska klassamhället. Men ändå. Lyfta på ögonbrynen kan man få göra när man inser hur hovsamt – ja, just hovsamt – SvD Näringslivsdel närmar sig Daniel Westling skattesmiteri när de bägge nya prinsessgemålen granskas. [Länk när jag hittar en]

Daniel Westling har (inte) deklarerat någon förmögenhet och inkomsterna har varit ganska vanliga. 2007 deklarerade han en inkomst på 427 000 kronor. Han har haft en del trassel med deklarationerna och tvingats betala skattetillägg när hans företag betalat en del av hans privata kostander för bland annat skid- och golfutrustning. (Min kursiv)

När den blivande maken till Sveriges nästa statschef skattefuskar så beskriver alltså Svenska Dagbladets näringslivsdel det hela som ”trassel med deklarationerna”. Lycklig vore andra offentliga personer om de fick ett så milt omdöme vid en ekonomisk granskning.

Vi förväntas svassa, och vi gör det, för den ovalde monarken och hans familj. Vi ska ständigt påminnas om att det är skillnad på skit och pannkaka. Du är skiten, Prins Skattesmitare är pannkakan. Länge leve monarkin!

[tags]monarki, daniel westling, politik, skatt[/tags]

We conducted even more reading 100+ interviews and a few focus group discussions covering all the stake holders right from company executives to the owners of the vehicles and competitors as well to understand the various gaps in the business model

10 reaktion på “Skillnaden mellan skit och pannkaka – eller Prins Skattesmitare

 1. Har han jobbat som golftränare också? I så fall skulle jag betrakta klubborna som en avdragsgill kostnad.

  Har han jobbat som skidlärare i eget företag? Samma sak där.

  Omfattningen av verksamheten kan dock leda till en gråzon där man får bedöma från fall till fall.

 2. ”När den blivande maken till Sveriges nästa statschef skattefuskar så beskriver alltså Svenska Dagbladets näringslivsdel….”

  Har jag missat något här.
  Har Kronprinsessans blivande make verkligen fällts för skattefusk dvs skattebrott?

  I så fall har du ju ett jättescoop på gång här.

 3. SVD och monarkins ägare lever ju mestadels på våra skattepengar. SVD får sina bidrag från staten liksom den kungliga familjen. Om en inkommande kunglig person från Ockelbo på ett eller annat sätt får likadant så är det Socialdemokratiska partiets egen skuld. Ni vågar ju inte ens driva frågan om monarkins vara eller icke-vara. Så varför klaga Magnus? Visa lite ”guts” i frågan och hymla inte så PK.

 4. Lars, som framgår av den citerade artikeln har Prins Skattesmitare tvingats betala skattetillägg för att ha försökt låta sitt företag betala privata utgifter. Scoopet är alltså redan gjort.

  Hade det varit någon annan offentlig person hade detta förstås inte beskrivits i medier som ”problem med deklarationen”. Det senare är förstås en eufemism för just skattefusk.

 5. Hej jag tror det här kan intressera dej;

  Den 3 Februari år 2010 utlyses en bloggdag för, Femtiotusen röster i en gemensam bloggattack till stöd för alla arbetslösa,sjuka och överskuldsatta ett utanförskap skapat av en politik som bedriver hetsjakt på människan, Mer info hittar du på min blogg och länk till listan att skriva på.

  Väl mött

 6. Ja visst är det skillnad på skit och pannkaka, till pannkakans fördel.
  Men på avundsjuka och missunnsamhet är det minimal skillnad.

 7. Fan vet om det är så bra att det blir pankaka av allt ihopa. Men jag förstår och delar din poäng. För egen del anser jag nog att vi skall ha en envåldshärskare, med småprinsar och småprinsessor, är något överskattat. Skulle gärna se att vi lämnar det gamla enväldet bakom oss för gott.

  Men varför inte rösta om vem vi skall ha som monark den kommande fyraårs perioden. Det kunde vara intressant. En folkvald monark. Nästan så som det var innan Gustav Wasas tid, fast det är klart det var bara män som kunde bli valda då, av män. Dessutom ofta med hjälp av ett svärd som tog livet av den förre monarken. Det känns ju lite drastiskt.
  :-D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>