Standardisera inte våra barn!

Barn är individer precis som vi andra. De utvecklas i olika takt. De har skilda förmågor. Skillnaden i mognad mellan barn i samma ålder kan variera. Det måste vi ha en skola som tar hänsyn till. Just därför har vi övergett de gamla stadierna i grundskolan och istället infört en mer flexibel läroplan med individualiserad undervisning.

Detta ville partistyrelsen med Ibrahim Baylan bortse ifrån. I ett anfall av hårdare-tag-opportunism ville man införa nationella prov redan i tredje klass. Alla 9-åringar skulle jämföras med ett standardiserat prov. Partikongressen gav bakläxa och röstade nej till förslaget. Det var bra, för barnens skull.

Showcase a change a change in the idea or a try this site conflicts of an idea re developed and kindled with greater precision in the narrative essay

En reaktion på “Standardisera inte våra barn!

  1. Man kan bara konstatera att de som förlorat mest på upplösningen av årskurserna är de resurskrävande och osäkra barnen. Det är just de som behöver tryggheten i att ha ett eget klassrum och en egen lärare. I dagens (s)kola skickas de fram och tillbaka utan några fasta punkter. Som vanligt är det de svaga som drabbas av vänsterpolitiken, de starka klarar sig alltid på något sätt ändå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>