Vykort från Sverige – Glava Glasbruk

Det blev en sväng till Värmland där bror och syster har ställen i Glava glasbruk. Kusin T kom också dit. Systers ställe är nybyggt och står i kraftig suterräng och saknade trappa upp. Så vi stannade i två dagar och byggde trappa.

Och det är något underligt fridgivande att bygga och lämna efter sig en konstruktion, något påtagligt och alldeles riktigt. Det finns i byggandet en särskild glädje som är svår att hitta någon annanstans. Det spelar ingen roll hur många pressmeddelanden och debattartiklar jag skriver genom livet, den där trappan kommer alltid vara viktigare och riktigare.

Kanske var byggandet den hittills bästa delen av semestern, något bestående är skapat och jag fick röra på min skrivbordsstela kropp.

[tags]Vykort, bygga, trappor, semester, Glava glasbruk, Värmland[/tags]

An iphone can become infected with the software when a user clicks on a malicious fake link

5 reaktion på “Vykort från Sverige – Glava Glasbruk

 1. Japp Magnus, det är handens arbete som skapar något varaktigt och som man alltid känner mest tillfredställese över.

  Här var det taket på snickarboden som lagades i veckan och som känns som en stor seger – över lättjan vid datortangenterna :-)

 2. Hej Magnus!
  Hoppades du gillade Värmland!? Vi håller till på andra sidan glafsfjorden sommartid. Närmare bestämt vid Sjön Billingen, ett par kilometer från Klässbol!

 3. hördu magnus på tal om semester – jag funtar på att köpa en segelbåt och har alldeles för mig du höll på med såna flytetyg – har du några tips?

  vad gäller snickrandets unika glädje anser jag att den mest är en effekt av ett överdrivet romantiserande av kroppsarbete – det är länge sen sverige byggdes av några händer men det ska ändå suckas över valkar i händerna som om de voro av guld :)

 4. Hej vännen…Jag älskar också trappan. Värmlands snyggaste, faktiskt. Och, jag kommer att upprepa det här ofta, mitt hus är byggt mer av kärlek och familjeband än något annat jag känner till. Tack för att ni kom, stannade och byggde!
  Love
  Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>